Tgrt Haber

Bursa’da gazeteciye suikast girişimi! Azmettirici iddiası

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
14 Kasım 2023 08:00 - Güncelleme : 14 Kasım 2023 08:06
Bursa’da gazeteciye suikast girişimi! Azmettirici iddiası

Bursa merkezli "Başka Gazete" isimli haber sitesinin genel yayın yönetmeni Yaman Kaya, otomobiliye seyir halindeyken silahlı saldırıya uğradı. Kaya, ifadesinde olayın bir azmettiricisi olduğunu düşündüğünü söyledi.

Bursa’da “Başka Gazete” adlı haber sitesi yayın yönetmeni Yaman Kaya, akşam saat 18.30’da FSM Bulvarı’ndaki iş yerinden çıktıktan kısa süre sonra, aracıyla seyir halindeyken silahlı saldırıya uğradı.

ARAÇTA HASAR OLUŞTU

İhlas Haber Ajansı'na göre olay, 18.30 sıralarında merkez Nilüfer ilçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerinde meydana geldi. Mesai bitiminde otomobiliyle evine seyir halinde olan Yaman Kaya (37), henüz kimliği belirlenemeyen kişi tarafından silahlı saldırıya uğradı. Saldırıyı yara almadan atlatan Kaya’nın otomobilinde hasar meydana geldi.

SALDIRGAN YARIM SAAT BEKLEMİŞ!

Kaya, emniyette verdiği ifadesinde, "Saldırıyı kimin ve ne için düzenlediğini bilmiyorum. 18.00’de mesaim bitiyor. İşlerim yoğun olduğu için 18.30 sıralarında çıktım. Saldırıyı düzenleyen de 30 dakika boyunca benim çıkmamı beklemiş. Daha sonra saldırıyı düzenleyip kaçtı. Azmettirici olduğunu düşünmekteyim" dedi.

"ŞİMDİDEN SÖYLEYEYİM, YILMAYACAĞIM"

Yaşadığı olayın ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Yaman Kaya, “Az önce (FSM) Bulvarı’ndaki iş yerimden çıktıktan kısa süre sonra aracımla seyir halindeyken silahlı saldırıya uğradım. Sağlık durumum iyi, şu anda ifade veriyorum. Şimdiden söyleyeyim, yılmayacağım” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...