Tgrt Haber

Bursa'da orman yangını! Havadan ve karadan müdahale ediliyor

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
04 Haziran 2024 14:13 - Güncelleme : 04 Haziran 2024 17:00

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde orman yangını çıktı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına havadan ve karadan çok sayıda ekip müdahale ediyor. Bursa Valisi Demirtaş orman yangınının 50 dekarlık alanda etkili olduğunu söyledi.

Topuk Mahallesi ile Göktepe Mahallesi arasındaki ormanlık alanda saat 13.30 sularında yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangında çam ağaçlarının yandığı, bölgeye Bursa​ Orman Bölge Müdürlüğü ve Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğü ile Orhaneli Belediyesi'nden itfaiye ekiplerinin sevk edildiği öğrenildi.

Bursa'da orman yangını! Havadan ve karadan müdahale ediliyor - 1. Resim

HAVADAN YOĞUN MÜDAHALE

Öte yandan Balıkesir Edremit'te konuşlu 2 adet AT 805 tipi yangın söndürme uçağının bölgeye intikal ettirildiği, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü'nden de bir helikopterin müdahaleye başladığı belirtildi.

Bursa'da orman yangını! Havadan ve karadan müdahale ediliyor - 2. Resim

Bursa'da bugün hava sıcaklığının 37 dereceye kadar ulaştığı ifade edilirken, söndürme çalışması sürüyor.

50 DEKARLIK ALAN ALEVLERE TESLİM

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Orhaneli ilçesindeki orman yangınının 50 dekarlık alanda etkili olduğunu söyledi.

Bölgede hafif rüzgar ve mevsim normallerinin üzerinde bir hava sıcaklığının olduğunu belirten Vali Demirtaş, yangına havadan 4 helikopter, 4 uçak ile karadan da 18 arazöz, 8 su ikmal aracı, 20 itfaiye aracı, 2 dozer, 2 loder, 10 itfaiye su tankeri, 12 hizmet aracı olmak üzere toplam 80 araç ve 242 personelle müdahale edildiğini bildirdi. Vali Demirtaş 26 arazöz ile 4 su tankeri ve 4 dozerin de yangın bölgesine doğru hareket halinde olduğunu aktardı.

Bursa'da orman yangını! Havadan ve karadan müdahale ediliyor - 3. Resim

Uludağ'ın güney batısında kalan Orhaneli'nin Göktepe ve Topuk köyleri arasındaki çam ormanlarındaki yangın sonrası oluşan dumanların da Orhaneli ilçesine doğru etkili olduğu öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...