Tgrt Haber

Son dakika! Bursa'da yangın faciası: 8'i çocuk 9 kişi can verdi

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / AA
09 Kasım 2022 02:30 - Güncelleme : 09 Kasım 2022 08:44
Son dakika! Bursa'da yangın faciası: 8'i çocuk 9 kişi can verdi

Son dakika haberi: Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki bir binada gece saatlerinde çıkan yangın faciaya yol açtı. Alevlere teslim olan evde 8'i çocuk olmak üzere 9 kişi hayatını kaybetti. Korkunç olayın ardından bölgeye giden Bursa Valisi Yakup Canbolat, hayatını kaybeden kişilerin, geçici korkuma kapsamında ikamet eden Suriyeli aileye mensup olduğunu bildirdi. Vali Canpolat, ilk belirlemelere göre yangın çıkış sebebinin soba kaynaklı olduğunu ifade etti. Binada çok büyük bir yangın olmadığına dikkat çekip olayın gaz sızıntısından kaynaklı zehirlenmeye benzediğini söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise "Çocukların bir hareketi falan söz konusu değil. Çoğu yatar pozisyonda. Muhtemelen uyku saati olduğu için hareket dahi edememişler" diye konuştu.

Türkiye gece geç saatlerde Bursa​'dan gelen yangın​ haberinin acısıyla sarsıldı. Yıldırım ilçesine bağlı Değirmenönü Mahallesi'nde geçici koruma kapsamında oturan Suriyeli​ ailenin yaşadığı evde saat 23.50 sıralarında yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Alevler itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken, acı manzara bundan sonra ortaya çıktı. Evde incelemelerde bulunan ekipler, yaşları 3 ila 10 arasında değişen 8 çocuğun yanı sıra bir de annenin cansız bedeniyle karşılaştı.

BURSA VALİSİ OLAY YERİNDE

Korkunç olayın ardından bölgeye giden Bursa Valisi Yakup Canbolat, evde çıkan yangınla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Canbolat, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, acı bir olay yaşandığını söyledi. 4 katlı binanın dükkanların üstündeki ilk katında 23.52'de itfaiyeye yangın ihbarının geldiğini belirten Canbolat, şöyle devam etti:

Son dakika! Bursa'da yangın faciası: 8'i çocuk 9 kişi can verdi

8 ÇOCUKTAN 6'SI AYNI AİLEDEN, 2'Sİ İSE YEĞENLERİ

"İtfaiye ekiplerimiz hemen bölgeye intikal ediyor ve yangını söndürmeye çalışıyor ama maalesef ki yangın söndürüldükten sonra içerideki tablo üzücü. Bizleri hakikaten üzdü. İçeride 9 ceset var. Bunların 8'i çocuk​, biri anne​.8 çocuktan 6'sı buradaki aileye ait, ikisinin ise yeğenleri olduğunu tespit ettik.

"9 SURİYE KÖKENLİ İNSANIMIZI KAYBETTİK"

Baba dışarıda. Baba gelip yangına müdahale ederken dumandan etkileniyor. Daha sonra 112 ekiplerimiz onu devlet hastanesine kaldırmış. Sağlık durumu iyi. İçerideki yangında maalesef 9 Suriye kökenli insanımızı kaybettik. Ayrıca en üst katta oturan yine bir anne, baba ve çocuk, Suriye kökenli insanımız da dumandan etkilenmiş. Onlar da 112 marifetiyle Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Genel sağlık durumları iyi gözüküyor."

Son dakika! Bursa'da yangın faciası: 8'i çocuk 9 kişi can verdi

YANGININ ÇIKIŞ SEBEBİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Çocukların yaşlarının 3 ile 10 arasında değiştiği bilgisini veren Canbolat, yangının çıkış nedenine ilişkin de "İtfaiyemizin ön tespitleri sobadan kaynaklı olma ihtimalinin yüksek olduğunu gösteriyor" dedi.

Vali Canbolat, savcıların olay yerine gelerek adli işlemleri yapacağını kaydetti. 

BELEDİYE BAŞKANI AKTAŞ: GAZ SIZINTISIYLA ZEHİRLENME...

Öte yandan olay yerine giden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da yangın nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını belirtti. Gazetecilere yaptığı açıklamada ölen çocukların doğum tarihlerinin 2011 ile 2021 arası olduğunu aktaran Aktaş, şunları söyledi:

"Savcılar birazdan içeride inceleme yapacaklar. Çocukların bir hareketi falan söz konusu değil. Çoğu yatar pozisyonda. Bunlar tabii hep tespitlerle ortaya çıkacak. Gaz sızıntısıyla beraber bir zehirlenmeyle... Çünkü baktığınızda bina çok büyük bir yangına maruz kalmamış.

İtfaiyeci arkadaşlarımız geldiklerinde ikinci kat tamamen ateş almış. Üçüncü katta mahsur kalan üç kişiyi arkadaşlar merdivenli araçla kurtarmışlar. Maalesef çok küçük sabiler 1 yaş ile 11 yaş arasında 8 çocuk ve bir de 1991 doğumlu Amine isminde anne vefat etmiş. Allah rahmet eylesin. Çok büyük bir acı. Tarifi gerçekten mümkün değil.

Son dakika! Bursa'da yangın faciası: 8'i çocuk 9 kişi can verdi

'ÇOCUKLAR MUHTEMELEN UYKU SAATİNDEYDİ'

Şu an Sayın Valimiz, Emniyet Müdürümüz, bütün yetkili arkadaşlarımız burada. Yangınla alakalı şu an devam eden herhangi şey söz konusu değil. Büyük insan olsaydı kokuyu alırdı belki kaçardı ama işte 1 yaş ile 11 yaş arası çocuklar muhtemelen de uyku saati olduğu için hareket dahi edememiş."

Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ile İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Kaynak: TGRT Haber / AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...