Tgrt Haber

Bursa'daki yangında kahreden detay! Ailesini kaybeden acılı baba: Sobayı kurduğum ilk gündü

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İHA / AA
09 Kasım 2022 20:54 - Güncelleme : 09 Kasım 2022 21:41
Bursa'daki yangında kahreden detay! Ailesini kaybeden acılı baba: Sobayı kurduğum ilk gündü

Bursa'da dün gece saatlerinde 4 katlı binada Suriye uyruklu vatandaşların kaldığı evde çıkan yangında 8'i çocuk, bir de anne olmak üzere 9 kişi hayatını kaybetti. Facianın ardından kahreden detaylar ortaya çıktı. Cenazede büyük üzüntü yaşayan acılı baba, "Sobayı yangının çıktığı gün yani dün taktım. Taktım ve gittim, 5-6 saat olmamıştı" ifadelerini kullandı. Ailenin yakınlarından amca ise, "Savaştan kaçtık. Yeğenlerim burada hayatını kaybetti. Dünya böyle" dedi.

Bursa​'da dün gece saat 23.50'de 4 katlı bir binanın birinci katında çıkan yangında 8'i çocuk 9 kişi can verdi. Suriye​ uyruklu olduğu öğrenilen aileye ilişikn yürekleri sızlatan yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Yangında eşi ve 6 çocuğu ölen Hüseyin Aljasem (36) ile 2 çocuğunu yitiren kardeşi Amir Aljasem, Erdoğanköy Kent Mezarlığı'nda cenazelerin defnedilmesinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Hüseyin Aljasem, olayı komşularından öğrendiğini ve hemen eve gittiğini belirterek, içeri girince şok geçirip bayıldığını, hastaneye götürüldüğünü söyledi. Türkiye'ye 5 yıl önce Halep'ten geldiklerini belirten Aljasem, önceki adreslerinden 22 kilometre uzakta kiraladıkları bu eve taşındıklarını anlattı.

"SOBAYI KURDUĞUM İLK GÜNDÜ"

Bu nedenle yakınlarının oturduğu bölgeden uzaklaştıklarını dile getiren Aljasem, "İki aydır bu evde oturuyordum, sobayı yangının çıktığı gün yani dün taktım. Taktım ve gittim, 5-6 saat olmamıştı. Suriye'den geldiğimden beri doğal gazlı evde oturuyordum, oradan çıkıp sobalı eve taşınmak zorunda kaldım. Karton toplayarak ailemin geçimini sağlıyordum" diye konuştu.

Bursa'daki yangında kahreden detay! Ailesini kaybeden acılı baba: Sobayı kurduğum ilk gündü
6 çocuğu ve eşini kaybeden acılı baba Hüseyin Aljasem...

SAVAŞTAN KAÇTILAR, YANGINDA ÖLDÜLER

Amir Aljasem ise ağabeyinin evinde misafir olan en büyük iki oğlunun yangında hayatını kaybettiğini bildirerek, "2015'te Suriye'den geldim. Vefat edenler hariç iki kız, bir erkek çocuğum var" dedi.

Olay yerine gelen ailenin yakınlarından amca, “Ben evde otururken Hüseyin El Cesim aradı. Acil gelmemi istedi. Ancak bizi yukarı salmadılar. Çok üzgünüz. 2 çocuk bugün misafirlik için geldi. Osmangazi ilçesi Mehmet Akif Mahallesi'nden geldiler. Yangının ne sebepten dolayı çıktığını bilmiyorum. Halep’te yaşıyorduk. Savaştan kaçtık. Yeğenlerim burada hayatını kaybetti. Dünya böyle” dedi.

Bursa'daki yangında kahreden detay! Ailesini kaybeden acılı baba: Sobayı kurduğum ilk gündü
Yangında 2 evladını kaybeden Amir Aljasem büyük üzüntü yaşadı

NE OLMUŞTU?

Yıldırım ilçesi Değirmenönü Mahallesi'nde bir evde sobanın bacasından çıkan kıvılcımların eşyaları tutuşturmasıyla çıkan yangın​, itfaiye ekiplerince söndürülmüştü. İçeride mahsur kalan anne Amina Eltaha Elmuse (31), çocukları Yasir (1), Ahmed (4), Gerem (6), Merem (9), Ali (10) ve Muhammed Aljasem (3) ile evde misafir olarak bulunan yeğenleri Ahmed (10) ve Ali El Cesim (11) hayatını kaybetmişti.

Yangın başladığında evde bulunmayan ve sonradan gelerek ailesini kurtarmaya çalışan baba Hüseyin Aljasem ile binanın son katında yaşayan 3 kişi dumandan etkilenerek hastaneye kaldırılmış, tedavilerinin ardından taburcu edilmişti.

Kaynak: İHA / AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...