Tgrt Haber

Bursa'daki yangında acı detay: Aynı gün doğdular, aynı gün toprağa verildiler

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
10 Kasım 2022 17:34 - Güncelleme : 12 Kasım 2022 08:35
Bursa'daki yangında acı detay: Aynı gün doğdular, aynı gün toprağa verildiler

Bursa'da geçtiğimiz gün çıkan yangında hayatını kaybeden kardeşler 10 yaşındaki Ahmed ve 11 yaşındaki Ali El Cesim ile ilgili acı detaylar ortaya çıktı. Ekiplerin içeri girdiğinde birbirine sarılı halde bulduğu iki kardeşin doğum günlerinin aynı olduğu öğrenildi. İki kardeşin cenazeleri tanınamadığı için numara verilerek toprağa verildi.

Bursa​'nın Yıldırım​ ilçesi Değirmenönü mahallesinde bulunan4 katlı binanın ilk katında meydana gelen yangında yaşları 1-11 arasında değişen 8 çocuk ve bir anne kayatını kaybetti. Korkunç yangın​ itfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesiyle bir saatlik müdahalesiyle güçlükle kontrol altına alındı.

Yangında Suriye uyruklu anne Amina Eltaha Elmuse ile çocukları Yasir (1), Muhammed (3), Ahmed (4), Gerem (6), Merem (9), Ali Aljasem (10) ve yeğenleri Ahmed ile Ali El Cesim kardeşlerin hayatını kaybettiği belirlendi. 

Yapılan ilk incelemede sobadan çıkan yangın sırasında dumandan zehirlendiği ve yanarak hayatını kaybettiği tespit edildi.

DETAY YÜREK BURKTU

Yaşanan feci olayın ardından ortaya çıkan bazı detaylar ise yürekleri acıttı. Hayatını kaybedenler dün Bursa'da toprağa verildi. Yan yana defnedilen cenazelerden 5'inin mezar taşlarına isimleri yazılırken 4 mezara ise sadece numara verildi. Aynı yatakta yan yana halde yanmış cesetleri bulunan Ahmed ve Ali Aljasem kardeşler ile kuzenleri Ahmed ve Ali El Cesim'in kimliklerinin belirlenmesi için DNA testi yapıldı. Cenazelerine verilen numaralarla defnedilen 4 çocuğun mezar taşlarına, DNA sonuçlarının çıkmasının ardından isimleri yazılacak.

AYNI GÜN DOĞDULAR AYNI GÜN ÖLDÜLER

Öte yandan misafirliğe gittikleri amcalarının evinde çıkan yangında ölen Ahmed ile Ali El Cesim kardeşlerin doğum günlerinin de ölüm günleri gibi aynı gün olduğu öğrenildi. 1 Ocak doğumlu olan iki kardeşin cansız bedenleri, kuzenleri Ahmed ve Ali ile birlikte yattıkları yatakta birbirine sarılı halde bulundu. 5 çocuklu Hanım-Amir El Cesim çifti, 1 Ocak tarihinde doğan ve aynı gün doğum günlerini kutladıkları en büyük çocukları Ahmed ile Ali'yi aynı gün toprağa vermenin üzüntüsünü yaşadı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...