Tgrt Haber

Büyükelçiliklerden Taksim patlamasına başsağlığı mesajı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
13 Kasım 2022 19:32 - Güncelleme : 13 Kasım 2022 21:08

İstanbul İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği 53 kişinin ise yaralandığı patlamaya ilişkin Fransa ve ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin sosyal medya hesabından taziye mesajı yayımlandı

İstanbul​'da İstiklal Caddesi​'nde meydana gelen bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybederken 53 kişi de yaralandı. Saldırı saat 16.20 sıralarında meydana gerçekleştirildi. Patlama​ sonrası bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerince ilk müdahaleleri yapılan yaralılar hastaneye kaldırıldı.

BÖLGEDE GÜVENLİK ÇEMBERİ OLUŞTURULDU

Emniyet güçleri de bölgede güvenlik çemberi oluştururken vatandaşlar bölgeye yaklaştırılmıyor. Patlamanın olduğu bölge ise yaya girişine kapatıldı.

"BAŞIN SAĞOLSUN TÜRKİYE"

İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği 53 kişinin ise yaralandığı patlamaya ilişkin Fransa ve ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin sosyal medya hesabından taziye mesajı yayımlandı.

Fransa'nın Türkiye Büyükelçiliği, saldırıya ilişkin remi sosyal medya hesabından yayımlanan mesajında, "İstanbul, İstiklal Caddesinde vuku bulan patlamada hayatını kaybedenlerin ve yaralıların olduğunu büyük bir üzüntüyle öğrendik. Ölenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Başın sağolsun Türkiye" ifadeleri kullanıldı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Ankara Büyükelçiliği'nin resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda "ABD’nin Türkiye’deki Diplomatik Misyonu olarak, bugün öğleden sonra İstanbul’da meydana gelen patlamadan derin bir üzüntü duymaktayız. Hayatını kaybedenlerin ailelerine en içten taziyelerimizi sunar, yaralılara acil şifalar dileriz" denildi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...