Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, 25 yılda yaptıklarını anlattı: İBB'nin girdabına düşmedik
CHP’den Büyükçekmece Belediye Başkanı adayı olduğunu açıklayan mevcut Belediye Başkanı Hasan Akgün, Büyükçekmece 2050 Yılı Vizyon Projesini TGRT Haber’e anlattı. Kentsel dönüşümün yüzde 70’ini tamamladıklarını belirten Akgün, “İBB’den 2 yer ile ilgili destek alamadık, 25 yıldır İBB'nin girdabına düşmedik” dedi.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, TGRT Haber’de Cem Küçük ile Günaydın Türkiye Programına konuk oldu. Bugüne kadar herhangi bir seçimi kaybetmediğini belirten Akgün, CHP’den yeniden aday olduğunu söyledi. “Halkın beklentilerini bilen bir belediye başkanıyım” diyen Akgün, “Türkiye’ye örnek bir kentsel yapılaşma içindeyiz, sıradan bir ilçe değil” dedi. Akgün, CHP’nin yerel seçim için adaylarını açıklamada bir nebze geç kaldığını söyledi.
BÜYÜKŞEHİR GİRDABINA DÜŞMEDİK
Cem Küçük’ün “Daha önceki İstanbul yönetiminde üvey evlat muamelesi gördüğünüzü söylemiştiniz. Son dönem CHP yönetiminden beklediğiniz desteği alabildiniz mi?” sorusunu cevaplayan Akgün, kritik açıklamalarda bulundu: “Hayır, destek alamadım. Büyükçekmece Belediyesi'nde 25 yıl boyunca ambargo altında görev yaptım. Diğer iktidar belediyelerine 10 verilirken bize 1 verildi. Rahmetli Kadir Topbaş’a gider sorunlarımızı anlatırdık, kısmen yardım ederdi ancak yardımların önüne geçildiğini söyledi. Bu 5 yılı da kötü geçirdik. Covid ile, sellerle ve depremlerle uğraştık. Kentsel dönüşüm mevzuatından sonra 50 bin konutu yenileyerek 220 bin vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamaya çalıştık. Büyükşehirden bir yardım almadık, planlarımızı zamanında yaparak bu mesafeyi aldık. Büyükşehir girdabına düşmedik. Yatay yapılaşma yaptık.”
İBB MECLİSİNDEN KARAR ÇIKMIYOR
Büyükçekmece’de en sorunlu binaların bitmek üzere olduğunu kaydeden Akgün, “Büyükçekmece’de kentsel dönüşümün yüzde 70’i bitti. Bina bazlı değil ada bazlı yaptık. Bu yüzden peyzajı ve mimarisi değişiyor, otopark sorunu çözülüyor. Kumburgaz’da bir şerit ve Tepecik denilen bir bölgede sorunumuz var. Bu alanda imar planları İstanbul Büyükşehir Belediyesinde bekliyor. İBB meclisi karar veriyor. Sebebini bilemiyorum ancak siyasi. Depremin şakası olmaz” dedi.
BÜYÜKÇEKMECE 2050 VİZYONU ANLATTI
Büyükçekmece 2050 Yılı Vizyon Projesinden bahseden Akgün, “Büyükçekmece’de iki şey yaptık. Birincisi şehir planını koruyarak yapılmaması gerekenleri yatırmadık, 2 katlı yerlere 35 katlı binalar yaptırmak istendi, bunları yaptırmadık. 80 bin dönümde kent tarımı yapıyoruz, buraları koruduk. Genelkurmay Bakanlığını karşımıza alarak TÜYAP’ı, Avrupa’nın örnek gösterdiği yat limanını, Türkiye’nin ilk TV kulesini, 35 filmin bir anda çekebileceği plato yaptık. Bunlar büyükşehir belediyesinin ve hükümetlerin görevidir. yeni proje 2050’ye kadar mezarlık alanlarından sosyal alanlara, yeşil alanların genişletilmesine kadar pek çok projeyi içeriyor. Roman vatandaşlarının hayatlarını daha iyileştireceğiz. Sanayiyi ele alıyoruz. Büyükçekmece gölü etrafına 42 km yürüyüş yolu yapıyoruz, gölün etrafını vatandaşa açıyoruz, sosyal ve sanatsal pek çok çalışmaya imza atacağı” ifadelerini kullandı.