Tgrt Haber

Büyükşehirden İstanbul’a bir hizmet daha

22 Şubat 2017 15:42
Büyükşehirden İstanbul’a bir hizmet daha

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbulluların daha konforlu ve daha güvenli bir hayat standardında yaşayabilmesi için hizmetlerine devam ediyor. Bu kapsamda İstanbul Kadıköy'deki Uzunçayır Peron Alanı hizmete açıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbulluların daha konforlu ve daha güvenli bir hayat standardında yaşayabilmesi için hizmetlerine devam ediyor. “İstanbul halkına kaliteli ve hızlı hizmet” anlayışından yola çıkılarak İBB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ekipleri tarafından yapılan Kadıköy Uzunçayır İETT Peron Alanı hizmete açıldı.

Kadıköy meydanında yapılacak olan “meydan düzenleme çalışmaları” kapsamında, Kadıköy meydanından kaldırılması planlanan İETT otobüs ve minibüslerinin bir kısmı, bundan sonra Uzunçayır Peron Alanı’nda hizmet verecek.

Uzunçayır metro istasyonu ve Uzunçayır metrobüs durağına komşu olan yeni peron alanı, İETT otobüsleri ve minibüs gibi toplu ulaşım hizmetlerinin, metroya ve metrobüse entegrasyonunu sağlayarak toplu ulaşım hizmetlerini daha verimli hale getirilmesi planlanarak yapımı tamamlandı.

Yaklaşık 12 bin metrekare peron alanında aynı anda 24 araç park edebilirken, 15 tane kapalı durak yerleştirilerek peron alanı kullanıma hazır hale getirilmiştir. Sadece hat başı yapan araçların alındığı Uzunçayır Peron Alanı günlük olarak yaklaşık 18 bin vatandaşa hizmet ediyor.

Mevcut durumda Uzunçayır’ da sonlanan hatların bilgileri şöyledir:

-         Sabiha Gökçen Havalimanı – Uzunçayır Metrobüs

-         Tuzla Emlak Konutları – Uzunçayır Metrobüs

-         Sultanbeyli Uzundere – Uzunçayır Metrobüs

-         Sultanbeyli Mimar Sinan – Uzunçayır Metrobüs

 Uzunçayır’dan transit geçen hatların bilgileri şöyledir:

-          Türkiş Blokları – Üsküdar

-          Deniz Harp Okulu – Kadıköy

-          Şerifali – Üsküdar

-          Çakmak Mahallesi / Yenisahra – Kadıköy

-          Alemdağ – Kadıköy

-          Parseller Mahallesi – Kadıköy İnkılap Mahallesi - Libadiye Caddesi

-          Beykoz – Kadıköy

-          Pendik – Üsküdar

-          Kartal Metro / Topselvi – Kadıköy

-          Hilal Konutları – Kadıköy

-          Fındıklı Mahallesi – Üsküdar

-          Yenişehir / Marmara Üniv. Hastanesi – Kadıköy

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...