Tgrt Haber

Büyükşen çifti cinayetinde sanıklar ilk kez hakim karşısına çıkıyor! İddianame kabul edildi, yoğun güvenlik önlemleri alındı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
21 Eylül 2022 10:48 - Güncelleme : 21 Eylül 2022 10:54
Büyükşen çifti cinayetinde sanıklar ilk kez hakim karşısına çıkıyor! İddianame kabul edildi, yoğun güvenlik önlemleri alındı

Konya’da öldürülen Metin ve Necla Büyükşen çiftinin soruşturmasının davası devam ediyor. 3’lü tutuklu 4 sanık ilk kez hakim karşısına çıkarken yoğun güvenlik önleminin alındığı bölgede adliyeye gelenler üst araması yapıldıktan sonra içeri alındı.

Konya’da 2018 yılında meydana gelen olayda Metin ve Necla Büyükşen çiftinin evde öldürülmesine ilişkin davada 4 sanık ilk kez hakim karşısına çıkıyor. Azmettirici olarak tutuklu olan Esra Taş, erkek arkadaşı Abdullah Başdemir ile çifte adresi tarfi eden aynı mahallede oturan Zekeriya Okşen ile çifti öldürdüğü öne sürülen Ertuğrul Çelik hakkında iddianame tamamlandı. Davanın iddianamesinde, Esra Taş, Abdullah Başdemir, Zekeriya Okşen ile Ertuğrul Çelik hakkında 'tasarlayarak adam öldürme' suçlarından 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 'nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal' suçlarından da 3'er yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmaları talep edildi.

TELEFON İLE TELKİNDE BULUNDU

Konya​ Adliyesi önünde dava nedeniyle geniş çağlı tedbir alınırken, adliyeye gelenler üst araması yapıldıktan sonra içeri alındı. İddianamede Esra Taş’ın tutuklu bulunduğu cezaevinde ailesiyle yaptığı telefon görüşmelerinde Taş’a ailesi tarafından cezaevinde olayla ilgili herhangi brir kimseye bildiklerini anlatmaması, dinlenebileceği ihtimali nedeniyle her şeyi telefonda konuşmaması gerektiği yönünde telkinde bulunduğu ifade edildi. Esra Taş’ın başka bir telefon görüşmesinde annesi D.T.'ye ölen bir kişinin çenesine bağlanan bezi alıp, mahkeme günü 'Hakimin ağzı bağlansın, savcının ağzı bağlansın' diyerek dua etmesini söylediği kaydedildi. Esra Taş'ın görüşmenin devamında, '3 kez bağlayıp açacaksın' diyerek annesine batıl inançlar doğrultusunda telkinlerde bulunduğu da aktarıldı.

KOMŞU AİLE YERİNE BÜYÜKŞEN ÇİFTİ ÖLDÜRÜLDÜ

Soruşturma çerçevesinde, Büyükşen çiftinin yanlışıkla öldürülmüş olabileceği üzerinde duruldu. Ekipler yaptıkları soruşturmada çiftin komşularının evli olan oğulları Hüseyin K. ile Esra Taş'ın bir süre ilişki yaşadığını ve ayrıldığını belirledi. Esra Taş'ın da ayrılma nedenleri olarak Hüseyin K.'nin anne ve babasını sorumlu tuttuğu tespit edildi. Esra Taş'ın, Hüseyin K.'nin annesi M.K. ve babası M.K.'yi öldürtmeye karar verip, Abdullah Başdemir'i azmettirdiği belirlendi.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ TUTUKLANDI

Olayın azmettiricisi olduğu ileri sürülen Abdullah Başdemir'in o dönem çiftliğinde çobanlık yapan ve daha sonra Konya'dan ayrılarak Ankara'ya giden Afgan uyruklu Abdulhamid Uzbek, 'kiralık katil' olduğu iddiasıyla tutuklandı. Soruşturma sürerken, Uzbek 22 Ekim 2021'de adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Yine soruşturmada gözaltına alınan ve Çumra'da Selçuk Üniversitesi'ne ait bir tesiste güvenlik görevlisi olarak çalışan Ertuğrul Çelik (47), çıkarıldığı mahkemece 22 Nisan 2022'de tutuklandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...