Tgrt Haber

ByLock ve Eagle kullanıcısı öğretmene 7.5 yıl hapis

13 Mart 2017 14:50
ByLock ve Eagle kullanıcısı öğretmene 7.5 yıl hapis

KAYSERİ'de FETÖ soruşturması kapsamında örgütün kriptolu programları ByLock, Eagle'yi kullandığı belirlenen 16 yılık öğretmen Erhan Kapcak'a, 7.5 yıl hapis cezası verildi.

Kayseri  2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava da tutuklu bulunan Erhan Kapcak hazır bulundu. Örgütüm kriptolu programları ByLock ve Eagle'yi kullandığı gerekçesiyle Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma ve 'Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs' suçundan yargılanan Kapcak savunmasında "Terörist değilim. 15 Temmuz'da yapılan hain darbe girişimini şiddetle kınıyorum. Cep telefonda çıktığı iddia edilen ByLock ve Eagle programından bilgim yoktur. Tahliyemi talep ediyorum" dedi. Mahkeme heyeti Erhan Kapcak'a FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı 'ByLock' ve 'Eagle'ı kullandığı gerekçesiyle 7.5 yıl hapis cezası verdi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...