Tgrt Haber

ByLock'u 'Sevgilisiyle haberleşmek için' indirmiş

12 Aralık 2017 14:41
ByLock'u 'Sevgilisiyle haberleşmek için' indirmiş

Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yargılandığı davada, ByLock'u sevgilisiyle görüşebilmek için indirdiğini öne süren tutuklu sanık, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık  Abdullah Y. ve avukatı hazır bulundu. Üniversite öğrencisi olduğunu ifade eden  Abdullah Y, 2012 yılında amcasının kızı Ş.Y. ile aralarında duygusal bağ  oluştuğunu anlattı.

Ş.Y'nin ailesi istemediği için ilişkiyi gizli yürüttüklerini belirten  Abdullah Y, "Onunla yazışmak için bir program aradım. Telefonumda 150-200  programa baktım, bazılarını indirdim, bunlardan biri de ByLock'tu. Kullanıcı  şifresi oluşturamadığım için ByLock'u kullanmadım. O nedenle Ş.Y'nin telefonuna  da indirmedim. Bu programın örgüt tarafından kullanıldığını bilmiyorum." diye  konuştu.
 
Savcı mütalaasında telefonunda "Bylock" bulunan sanığın, bu şeklide  örgüt üyeleri ile irtibat kurduğu gerekçesiyle cezalandırılmasını talep etti.
 
Mahkeme heyeti, sanığa, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 6  yıl 3 ay hapis cezası verdi. Heyet, sanığın yurt dışı yasağı şartıyla tahliyesine  hükmetti.
 
Aynı mahkemede, aynı suçtan ayrı ayrı tutuklu yargılanan kasiyer  Neslihan Arslanhan, kullandığı telefonda bulunan ByLock'tan 80 bağlantı kurduğu  yönündeki iddiayı reddederken, tutuklu sanık öğrenci Pınar Bayazit de  telefonundan ByLock programına 137 bağlantı yapıldığı iddiasını kabul etmeyerek,  programı indirmediğini ve kullanmadığını öne sürdü.
 
Tutuklu sanıklar Bilal Kaya ve Ali Temizyürek de ByLock iddiasını  reddederek bearaatlerini talep etti.
 
Etkin pişmanlıktan yararlanan tutuksuz sanık Halil Z. de pişman  olduğunu belirterek, "Akademisyendim, ihraç edildim. Keşke bu vatana ve millete  akademisyen olarak görev yapabilseydim." dedi.
 
Tutuklu sanıklar Arslanhan, Bayazit, Kaya ve Temizyürek'e,  "silahlı  terör örgütüne üye olma" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası veren mahkeme heyeti,  yurt dışı yasağı şartıyla sanıkları tahliye etti.
 
Etkin pişmanlıktan yararlanan Halil Z'yi 1 yıl 6 ay 20 gün hapis  cezasına çarptıran heyet, hükmün geriye bırakılmasına karar verdi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...