Tgrt Haber

Çağatay Kılıç'tan gündeme ilişkin önemli açıklamalar

23 Nisan 2014 08:13
Çağatay Kılıç'tan gündeme ilişkin önemli açıklamalar

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, TGRT Haber'de gündemi değerlendirdi.

Spor Bakanı, siyasetten, spora, Yerel Seçim'den 1 Mayıs kutlamalarına, E-Bilet'ten fişleme iddialarına, tribün teröründen, yabancı futbolcu enflasyonuna kadar her konuda çok samimi açıklamalar yaptı.
"CHP'NİN ANKARA OYLARI, ONLARIN DEĞİL"
AK Parti'nin Yerel Seçim'de 'çok büyük' bir zafer kazandığına dikkat çeken Spor Bakanı Çağatay Kılıç, CHP'nin sonuçlara itirazını eleştirerek, "Seçim sürecinde demokratik olmayan olaylar yaşadık. Özellikle AK Parti adayları üzerinde hoş olmayan baskılar kurulmaya çalışıldı. Seçim sonuçlarını engellemeye yönelik organize saldırılar oldu. İstanbul ve Ankara'da da bunlar yaşandı. Seçimdeki oy oranlarının, farklı yönelişlerin sonucu olduğu aşikâr... Mesela siyasi çizgisi bugüne kadar başka partide olan bir kişinin başka partiden aday olması ve oy potansiyelinin de oraya yansımış olması dikkat çekici... Herhalde hiç kimse CHP'nın Ankara'da aldığı oyların, kendilerinin oyu olduğunu düşünmüyordur" değerlendirmesinde bulundu.  
"TAKSİM ISRARININ AMACI FARKLI, DERT BAŞKA"
1 Mayıs'ı AK Parti'nin resmi tatil yaptığını, 1 Mayıs'ı bu Hükümet'in bayramlaştırdığını anlatan Kılıç, sendikaların Taksim ısrarının amacının farklı olduğunu, dertlerinin başka olduğunu söyledi. Çağatay Kılıç, 'kutlama yeri' olarak Yenikapı'yı işaret ederek, 1 Mayıs tartışmalarına katıldı ve "Demokratik olarak tepkiyi dile getirmek veya demokratik olarak tepki göstermek; burada ince bir nüans var. Kamu malına zarar vererek, vatandaşın huzurunu bozarak, kamu düzenini bozarak, sizin özgürlük alanınıza girip sizin hayatınızı cehenneme çevirerek, hiç kimse kimseye tepki gösterme hakkına sahip değildir. Kimseye 'yapamazsın' denmiyor. 'Kutlama yasak' denmiyor. Sadece size ulaşımı da kolay, daha geniş bir yer gösteriliyor. Sizin de amacınız gerçekten bir kutlama yapmaksa, bunu bir bayram havasında yaşamaksa, o zaman; Yenikapı'da bunu en güzel şekilde yaşayabilirsiniz" şeklinde konuştu.
"NE FİŞLEMESİ; MUHTAR BİLE KİMLİK NUMARASI İSTİYOR"
Tribün terörünü, şiddet olaylarını önlemeyi amaçlayan E-Bilet uygulaması için 'fişleme' eleştirisi yapanlara öfke ile Kılıç, "Nasıl bir fişlemedir bu Allah aşkına... Vatandaşlık numarası ve bir fotoğraf, hepsi bu... Herhangi bir muhtarlık da bile ikametgah ilmuhaberi çıkarmak isteseniz bunları isteyecektir. Devlet ile ilgili herhangi bir işlem yapmak isteseniz de, bankacılık işlemleri için de, kargo göndermek isteseniz de, vatandaşlık numarası şart koşuluyor. Bunun adı 'fişleme' olabilir mi?" diye sordu.
"YABANCILAR YETER; ARTIK TÜRKLER'İN ELİNDEN TUTMALIYIZ"
Yabancı futbolcu sayısı konusundan rahatsız olduğunu saklamayan Spor Bakanı Çağatay Kılıç, "Şahsi görüşüm; genç Türk futbolcularının yetişmeleri ve onların önünün açılması, onların temsili noktasında en üst seviyede desteklenmesi yönünde... Eğer Milli Takım'ın başarılı olmasını savunuyorsak, kendi oyuncularımızın elinden tutmalıyız" hatırlatması yaptı.  
"SAHAYA ARTIK BİR 'EL BOMBASI' KALDI ATILMADIK"
Trabzonspor-Fenerbahçe maçında kaleci Volkan Demirel'e tribünden atılan taş için de Kılıç, "Taraftar olduğunu iddia eden; ama bence taraftar olmayan bu kişiler, Volkan'a taş değil; bir kaya attılar bana göre... Neden bu noktaya gelindiği önemli değil artık... Atılana bakmak lazım! O taş sahaya kadar gitmeyip kenardaki gazeticilere, emniyet mensubuna, sağlık görevlilerine, top toplayıcı çocuğa gelseydi; onlar ölürdü. Peki; o zaman biz ne konuşacaktık? Bunun hesabını nasıl verecektik? Almanya'da futbol maçı esnasında saha kenarındaki tartan piste atılan sadece bir ses çıkaran maytap bile büyük bir skandal olarak 3 ay gündemi meşgul etti. Bizde neredeyse sahaya el bombası atılacak. Bizim bazı konuları konuşurken dikkatli konuşmamız lazım. Ciddi konuşmamız lazım..." ifadelerini kullandı.

Çağatay Kılıç'tan gündeme ilişkin önemli açıklamalar

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...