Tgrt Haber

Camideki skandal görüntüler Diyaneti harekete geçirdi: İnceleme başlatıldı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
17 Ağustos 2023 16:45 - Güncelleme : 17 Ağustos 2023 17:36

İslami değerleri hedef alan skandallara bir yenisi daha eklenmiş Malatya'da camiye giren genç bir kız, cübbe ve sarık giyerek dans etti. Görüntülerin infiale yol açtığı olayla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı da harekete geçti.

Hem Avrupa'da hem de Türkiye'de İslami değerlere yönelik skandalların ardı arkası kesilmiyor... Ankara Kocatepe Camii'nde sanat adı altında dini değerleri aşağılayan rezaletin ardından Malatya​'dan da benzer görüntüler geldi.

Camiye giren genç bir kadın, cübbe ve sarık giyerek dans etti, mindere çıkıp poz verdi. Görüntüleri de hiç utanmadan sosyal medya hesabından paylaştı. Dini değerleri aşağılayan genç kıza, tepkiler çığ gibi büyüdü.

DİYANET HAREKETE GEÇTİ

Tepkiler sonrasında Diyanet İşleri Başkanlığı, Malatya'nın Hekimhan ilçesindeki Köprülü Mehmet Paşa Camisi'nde çekilen ve sosyal medya mecralarında paylaşılan görüntülere ilişkin inceleme başlatıldığını duyurdu.

"VİDEO 2019 YILINA AİT"

Başkanlıktan yapılan açıklamada, "Söz konusu yakışıksız videonun, caminin halılarının değiştirildiği 30 Haziran 2019 tarihinden önce çekildiği anlaşılmıştır.Cami​ mehabetini rencide eden görüntülere ilişkin Başkanlığımız tarafından inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

SANAT ADI ALTINDA REZİLLİK

Ankara Kocatepe Camisi'nde mapierg' kullanıcı adlı bir model ve Bilal Kısa isimli sözde yönetmenin dini değerleri hiçe sayan uygunsuz fotoğraf çekimi büyük bir infiale yol açmıştı.

Camideki skandal görüntüler Diyaneti harekete geçirdi: İnceleme başlatıldı

Gelen tepkiler üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, fotoğrafları çeken Bilal Kısa isimli yönetmen ile Ezgi Cebeci isimli kadın model gözaltına alınmış, işlemlerin ardından Nöbetçi 10'uncu Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarlan 2 kişinin adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına karar verilmişti. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...