Tgrt Haber

Can Ataklı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
27 Aralık 2023 17:44 - Güncelleme : 27 Aralık 2023 17:49
Can Ataklı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Şehit aileleri ve şehit babalarına hakaret ettiği için hakkında soruşturma başlatılan Can Ataklı, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı​, sosyal medyada yayınlanan bir videoda gazeteci Can Ataklı’nın şehit aileleri​ ve şehit babaları hakkındaki sözleri nedeniyle ’halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan re’sen soruşturma başlatmıştı.

SERBEST BIRAKILDI

Soruşturma çerçevesinde Ataklı, Savcılığa ifade vermek üzere Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na geldi. Savcılığa verdiği ifadenin ardından Ataklı, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe imza atma şartı ve yurt dışına çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

NE OLMUŞTU?

Can Ataklı, Manisa'da Özgür Özel'e yönelik tepki görüntülerine ilişkin YouTube kanalında Şehit aileleri ve şehit babalarına hakaret etmişti. Ataklı, “Bir güruh PKK'ya hizmet ediyorsunuz diyor. Tamamen provokasyon. Vatandaşın böyle bir falan göstermesine gerek yok. Öbür tarafta da mikrofon tutuşturuyorlar adamın eline. ‘Kavala'ya ve Öcalan'a özgürlük isteyenlere hakkımızı helal etmiyoruz’ diyor. Kimsin lan kimsin? Şehit babası olunca canının istediğini söylemeye hakkın mı var? Ama eline mikrofon verip söyletenlere tabi bunu söylüyorum. Acılı bir adam, eline mikrofon veriyorlar” şeklinde konuşmuştu.

Ataklı'nın bu sözleri üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...