Tgrt Haber

Çanakkale Boğazı'nda gemi trafiği çift yönlü açıldı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
22 Haziran 2024 16:28 - Güncelleme : 22 Haziran 2024 18:21
Çanakkale Boğazı'nda gemi trafiği çift yönlü açıldı

Son dakika haberi... Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Çanakkale Boğazı'nda Paros isimli tankerin makine arızası yapması nedeniyle gemi trafiğinin askıya alındığını açıkladı. Bakanlık bir süre sonra boğazın çift yönlü açıldığını duyurdu.

Çanakkale Boğazı​'nda akşam saatlerine doğru meydana gelen tanker​ arızası nedeniyle gemi trafiği durdu.

Malta’dan Kocaeli’ne giden 247 metre uzunluğundaki ‘Paros’ isimli dolu akaryakıt tankeri, Çanakkale Boğazı’ndan geçişi sırasında Lapseki önlerinde makine arızası​ yaptı.

KURTARMA EKİPLERİ HAREKETE GEÇTİ

Gemi kaptanının durumu telsizle Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğüne bildirmesi üzerine bölgeye Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne (KEGM) bağlı ‘Kurtarma-4' ve 'Kurtarma-16' römorkörü sevk edildi.

Boğazı geçecek diğer gemiler arıza hakkında bilgilendirildi. Boğaz trafiği ise kuzey-güney tek yönlü geçici olarak askıya alındı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Arızaya ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından açıklama geldi. Yapılan açıklamada “Çanakkale Boğazı gemi trafiği, Paros isimli tankerin makine arızası yapması nedeniyle kuzey-güney tek yönde ve geçici olarak askıya alındı. Gemi trafiği, güney-kuzey tek yönlü olarak devam edecektir" ifadelerine yer verildi.

ÇİFT YÖNLÜ AÇILDI

Bir süre sonra yeni açıklama yapan bakanlık Çanakkale Boğazı'nın çift yönlü açıldığını duyurdu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...