Tgrt Haber

Çanakkale, Bolu ve Manisa'da orman yangını: Ekipler alevlerle canla başla mücadele ediyor

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Ajanslar, tgrthaber.com
15 Ağustos 2024 19:12 - Güncelleme : 16 Ağustos 2024 07:23
Çanakkale, Bolu ve Manisa'da orman yangını: Ekipler alevlerle canla başla mücadele ediyor

Çanakkale, Bolu ve Manisa’da ciğerlerimiz yandı. Orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale devam ederken Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangınlarda 14 uçak ve 31 helikopterin alevlere müdahale ettiğini açıkladı. İşte Çanakkale, Bolu ve Manisa'daki orman yangınlarında son durum...

Çanakkale’nin Eceabat, Bolu’nun Göynük ve Manisa’nın Gördes ilçelerinde orman yangını çıktı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yangına 14 uçak, 31 helikopter, 265 kara aracı ve bin 413 orman personeli ile müdahale edildiğini açıkladı.

SABAH YANGININ BOYUTU ORTAYA ÇIKTI: CONKBAYIRINA KADAR DAYANDI

Günün ağarmasıyla Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki yangının büyüklüğü gözler önüne serildi.

Görüntülerde Anafartalar Kahramanı olarak tarih sahnesine çıktığı Conkabayırı'nı alevlerin teğet geçtiği görülürken, Arıburnu Ovası'nın belli bir bölümünü yandığı görüldü. Yangında Anzak koyu ile bazı yabancı mezarlar da yangından etkilendi.

Çanakkale, Bolu ve Manisa'da orman yangını: Ekipler alevlerle canla başla mücadele ediyor - 1. Resim

YERLEŞİM YERLERİNDE RİSK YOK

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda devam eden orman yangınıyla ilgili akşam saatlerinde yaptığı açıklamasında “Yerleşim yerleriyle ilgili herhangi bir risk söz konusu değil. Valiliğimiz de gerekli tedbirleri diğer kolluk güçlerimizle birlikte almış durumda. Çok şükür 57. Alay Şehitliği’ne gelmeden gerekli müdahaleyle durduruldu. Conkbayırı'nda da herhangi bir yapının zarar görmediğini özellikle belirtmek istiyorum. Müdahalemiz gece boyunca sürecek ancak şu an itibariyle her şeyin çok iyi gittiğini söyleyebilirim. İnşallah yarın sabah çok daha güzel haberler vereceğim” dedi.

EKİPLER KAZA YAPTI

Olay yerine orman işçilerini taşıyan araç kaza yaptı. Kazada 2 orman işçisi ise 112 Acil Sağlık ekiplerince Eceabat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

57. ALAY ŞEHİTLİĞİ VE CONKBAYIRI KAPATILDI

Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı bölgedeki 57. Alay Şehitliği ile Conkbayırı mevkileri ise yangın sebebiyle geçici olarak ziyarete kapatıldı. 

Çanakkale, Bolu ve Manisa'da orman yangını: Ekipler alevlerle canla başla mücadele ediyor - 1. Resim

BOLU'YU DA ALEVLER ESİR ALDI

Bolu’da da Göynük ilçesinde ormanlık alanda başlayan yangın için ekipler seferber oldu. Bekirfakılar köyü mevkisindeki ormanlık alanda çıkan yangın için havadan da destek istendiği belirtildi. 

Öte yandan, yangın nedeniyle Yeniköy ile Bekirfakılar köyünde Ayvatlar Mahallesi ve Çaylak köyünde Seferler Mahallesi'nin tedbir amaçlı tahliyesine karar verildi.

Çanakkale, Bolu ve Manisa'da orman yangını: Ekipler alevlerle canla başla mücadele ediyor - 2. Resim

BOLU'DAN YÜKSELEN DUMANLAR ESKİŞEHİR'E ULAŞTI 

Bekirfakılar köyü mevkisindeki ormanlık alanda çıkan ve söndürme çalışmaları sürdürülen yangının neden olduğu duman, Eskişehir kent merkezine kadar geldi. 

Geniş çaptaki duman tabakası, şehrin birçok noktasından görüldü. Duman nedeniyle gökyüzünün bir kısmı karanlığa büründü.

Çanakkale, Bolu ve Manisa'da orman yangını: Tarihi
yarımadada iki bölge ziyarete kapatıldı, alevler şehitliği tehdit ediyor - 13

MANİSA DÜNDEN BERİ YANIYOR 

Manisa'da çıkan orman yangını ikinci gününde hala söndürülmeyi bekliyor. Gördes ilçesi Boyalı Mahallesi yakınlarındaki ormanda, dün saat 14.30 sıralarında yangın için ekipler seferber oldu. 

Yangına, 2 uçak, 3 helikopter, 8 arazöz, 2 su ikmal, 1 dozer ve 1 yer ekibi ile havadan ve karadan müdahale edildi.

Çanakkale, Bolu ve Manisa'da orman yangını: Ekipler alevlerle canla başla mücadele ediyor - 4. Resim

Kaynak: Ajanslar, tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...