Tgrt Haber

Çanakkale için Meteoroloji'den kritik uyarı: Kuvvetli rüzgar alevleri körükleyecek! (Çanakkale hava durumu)

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
23 Ağustos 2023 09:00 - Güncelleme : 23 Ağustos 2023 09:25

Çanakkale'de başlayan orman yangını 21 saattir sürüyor. Binlerce vatandaşın tahliye edildiği bölge için Meteoroloji'den kritik bir uyarı geldi. MGM'nin hava durumu raporunda Çanakkale'de kuvvetli rüzgarın etkili olacağı bildirildi.

Çanakkale​'de dün öğle saatlerine doğru Kayadere köyü mevkiinde orman yangını​ çıktı. Kuvvetli rüzgarın da etkisiyle büyüyen alevler, gece satlerinde yerleşim yerlerine kadar ulaştı. Yangının üzerinden tam 21 saat geçmesine rağmen alevler halen kontrol altına alınmış değil...

9 KÖY TAHLİYE EDİLDİ

Alevleri kontrol altına almak için ekipler seferber olurken yangının bir yerleşim yerinin yanındaki araziden çıktığını belirten Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 9 köyün tahliye edildiğini, vatandaşların ise KYK yurtlarına yerleştirildiği bilgisini aktardı.

8 UÇAK VE 26 HELİKOPTER GÖREVDE

İçişleri Bakanı Ali Yerlikayada Çanakkale'deki orman yangınıyla mücadele kapsamında 8 uçak, 26 helikopter, 240 arazöz, 71 su tankeri ve 173 iş makinesinin bölgeye gönderildiğini, 9 köyden 1251 vatandaşın tedbir amaçlı tahliye edildiğini duyurdu.

Dumandan etkilenen 48 kişi tedavi altına alınırken yangının 800 hektarı orman olmak üzere 1500 hektar alanın etkilendiği belirtildi.

MGM'DEN KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yayınladığı güncel hava durumunda, alevlerle mücadele edilen Çanakkale için kritik bir uyarıda bulunuldu. MGM, Çanakkale'de kuvvetli rüzgarın etkili olacağı bildirdi.

Çanakkale için Meteoroloji'den kritik uyarı: Kuvvetli rüzgar alevleri körükleyecek! (Çanakkale hava durumu)

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...