Tgrt Haber

Çanakkale ve Denizli'de gerginlik! Yaralılar var...

15 May 2015 12:37
Çanakkale ve Denizli'de gerginlik! Yaralılar var...

Çanakkale ve Denizli'de karşıt görüşlü gruplar arasında bıçaklı ve sopalı kavga çıktı. Çanakkale'de 3 kişi, Denizli'de de 5 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.

Çanakkale’de karşıt görüşlü iki grup arasında bugün akşam saatlerinde bıçaklı ve sopalı kavga çıktı. Olayda 3 kişi hafif şekilde yaralanırken, 9 kişi de gözaltına alındı.
Kavga bugün akşam 23.00 sularında Barbaros Mahallesi Plaj Caddesi’nde meydana geldi. Sözlü şekilde başlayan tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü. Kavgayı gören vatandaşlar durumu polis ekiplerine bildirdi. Bölgeye kısa sürede çok sayıda polis ve çevik kuvvet ekibi sevk edildi.
Bıçak ve sopalarla birbirilerine saldıran karşıt görüşlü grubu polis güvenlik çemberine aldı. Diğer grubu sakinleşmeyince polis biber gazıyla müdahale ederek olay yerinden uzaklaştırdı. Plaj Caddesi’nden Sokak arasına kaçan gruptan 9 kişi gözaltına alınırken, 3 kişide hafif şekilde baş ve ayak bölgelerinden yaralandı. Yaralı şahıslar polis ve ambulansla Çanakkale Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Gözaltına alınan 9 kişi ise Çanakkale Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
DENİZLİ’DE KARŞIT GÖRÜŞLÜ ÖĞRENCİLER KAVGA ETTİ: 5 YARALI
Denizli’nin Bekilli ilçesinde iki öğrenci grubu arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada 5 kişi çeşitli yerlerinden yaralanarak hastaneye kaldırıldı.
Edinilen bilgiye göre olay, Bekilli ilçesi Cumhuriyet Meydanı'ndaki bir kahvehanede meydana geldi. Burada karşılaşan ülkücü ve HDP’li oldukları öğrenilen iki grup, sözlü sataşmaların ardından birbirine girdi. Çıkan kavgada Behudar Sever, Fahrettin Ahmet Timuçin Emre Kanat, Mustafa Saçlı ve Menderes Albayrak çeşitli yerlerinden yaralandı. Çevredeki vatandaşlar kavga edenleri ayırmaya çalışırken, bu sırada polisin de havaya ateş açtığı iddia edildi. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Olayın ardından Bekilli’ye çok sayıda Çevik Kuvvet ile Terörle Mücadele Şubesi ekibi sevk edildi. Kavgaya karıştığı iddia edilen 3 kişi gözaltına alındı.
MHP’DEN SAĞDUYU ÇAĞRISI
Olayı duyar duymaz ilçeye giden MHP Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk ile Ülkü Ocakları Denizli İl Başkanı Hüseyin Ülgen kavgayla ilgili bilgi aldı. Daha sonra açıklama yapan MHP Denizli İl Başkanı Öztürk, "Burada daha önce de olaylar oldu. Bekilli halkımızın, vatandaşın huzurunu bozmaya yönelik, seçim öncesi partimizi tahrik etmeye yönelik olaylar devam ediyor. Biz Salı günü seçim büromuzu açtık. Bundan rahatsız olan diğer partililer gençleri tahrik edip üzerime salıyor. Yarın da HDP'nin Denizli'de mitingi var. Bekilli'de sürekli tahrik altındayız. MHP olarak huzurun bozulmaması için elimizden geleni yapıyoruz ve yapacağız. Arkadaşlarımızın sağduyulu olmasını istiyorum. Bizde bir sıkıntı yok ama seçim öncesi sürekli partililerimizi tahrik ediyorlar. Emniyet Müdürlüğü'nün olaylara dur demesi lazım. Silahlı çatışma ya da ölümlü olayda mı gözaltı olayı olacak illa" dedi.
Denizli Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Ülgen, olaylarla ilgili polisin daha etkili görev yapmasını istedi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...