Tgrt Haber

Çanakkale'de 193 sığınmacı yakalandı, 57 kişi kurtarıldı

02 Aralık 2015 10:39
Çanakkale'de 193 sığınmacı yakalandı, 57 kişi kurtarıldı

Polis, şüphelendikleri 2 araçta yaptığı aramada 113 Suriyeliyi yakaladı, 57 yabancı uyruklu göçmen ise sahil güvenlik ekiplerince kurtarıldı.

Çanakkale’de önceki gün jandarma tarafından düzenlenen operasyonda yasadışı yollardan Avrupa’ya gitmek için bekleyen bin 500 sığınmacının yakalanmasının ardından dün de Çanakkale’nin Ezine İlçesi’nde polis, şüphelendikleri 2 araçta yaptığı aramada 113 Suriyeliyi yakaladı.

Sığınmacılar, işlemleri tamamlandıktan sonra Ayvacık Yabancılar Geri Gönderme Merkezi’ne sevk edildi. Kaçışı organize ettiği öne sürülen A.O., S.Ü. ve H.C. gözaltına alındı.

Öte yandan Ayvacık’ta ise Midilli’ye kaçmaya çalışırken botları su alan aralarında 3 aylık bebeğin de bulunduğu 57 yabancı uyruklu göçmen sahil güvenlik ekiplerince kurtarıldı.

Küçükkuyu beldesindeki rıhtıma getirilen yabancılar, Ayvacık’taki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi’ne sevk edildi.

İKİ KİŞİ TUTUKLANDI

Kırklareli’nin Demirköy ve Kofçaz ilçelerinde de yasadışı yollarla yurtdışına çıkmak isteyen 28’i Afganistan, 52’si Suriye uyruklu 80 sığınmacı ve kaçak jandarma tarafından yakalandı.

80 kişi Kırklareli İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne götürülürken kaçışı organize ettikleri öne sürü- len O.M. ve V.Y. tutuklandı.

Öte yandan Hatay’ın Yayladağı İlçesi’nde insan ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 15 kişiden 10’u tutuklandı. Tutuklananlardan birinin er olduğu belirtildi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...