Tgrt Haber

Çanakkale’de korkutan yangın: Antik kente sıçradı

Editör: Murat Makas / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
26 Haziran 2024 18:22 - Güncelleme : 26 Haziran 2024 21:35

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde makilik alanda çıkan yangın antik kente sıçradı. Ekipler yangını yaklaşık 4 saat sonra kontrol altına aldı.

Aşırı sıcaklar başta olmak üzere çeşitli sebeplerle Türkiye'nin birçok ilinde orman ve makilik alan yangınları çıkıyor. Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde makilik alanda yangın çıktı. Çıkan yangın Assos Antik Kenti'ne sıçradı.

Çanakkale’de korkutan yangın: Antik kente sıçradı - 1. Resim

MÜDAHALE SÜRÜYOR

Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın bölgedeki Assos Antik Kenti'ne sıçrarken, bölgeye Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı havadan helikopter ve uçaklar karadan ise çok sayıda arazöz ve orman personeli sevk edildi.

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 5 helikopter, 10 uçak, 4 ilk müdahale aracı, arazöz ve su ikmal aracı 22 ve 225 personelle havadan ve karadan müdahale edildi. Yangından Assos Ören Yeri ve Athena Tapınağı etkilendi. Alevler içinde kalan bir arazöz kullanılamaz hale geldi. Yangın yaklaşık 4 saat sonra kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...