Tgrt Haber

Çanakkale'de orman yangını! Gece başladı, müdahale sürüyor... Alevler havadan görüntülendi

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İHA
27 Temmuz 2023 07:46 - Güncelleme : 27 Temmuz 2023 08:09

Çanakkale'ye bağlı Sarıbeyli Köyü civarında dün geceye doğru çıkan orman yangınına günün ilk ışıklarıyla beraber havadan müdahale başladı. Yangın bölgesi havadan görüntülendi. İzmlr Kınık'taki yangına müdahale de sürüyor.

Yüksek sıcaklık değerlerinin en kötü sonuçlarından biri olan orman yangınları tüm kuzey yarım kürede olduğu gibi Türkiye​'de de tüm hızıyla sürüyor. Yurdun çeşitli bölgelerinden gelen yangın haberlerine dün gece saatlerinde Çanakkale​ de eklendi.

300 PERSONELLE MÜDAHALE

Şehir merkezine bağlı Sarıbeyli Köyü yakınlarında dün 22.30 ormanlık alanda nedeni henüz belli olmayan bir şekilde orman yangını​ çıktı. Alevler kısa sürede büyüdü. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler karadan müdahaleye başladı. 27 arazöz, 5 dozer, 8 ilk müdahale aracı, 8 su ikmal aracı, 4 iş makinesi, 300 personel, Çanakkale İl Jandarma Komutanlığından 80 askeri personel, TOMA ve itfiaye ile gece boyunca yangın kontrol altına alınmaya çalışıldı.

Gece boyu süren müdahalenin ardından günün ilk ışıklarıyla beraber hava unsurları da havadan yangının kontrol altına alınması için müdahaleye başladı. Yangın bölgesi havanın aydınlanmasıyla dron ile görüntülendi.

KINIK​'TAKİ YANGIN 24 SAATE YAKLAŞIYOR

Öte yandan İzmir’in Kınık ilçesinde çıkan ve 3 mahallenin tedbiren tahliye edildiği orman yangınında 17’nci saatte, günün aydınlanmasıyla havalanan helikopterler söndürme çalışmalarına yeniden başladı. Yangın, dün saat 14.13 sıralarında İbrahimağa Mahallesi mevkiinde bulunan ormanlık alanda meydana geldi. 14.28'de ilk müdahalesi gerçekleştirilen yangına İzmir​ Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri havadan ve karadan müdahaleye başladı.

İzmir Kınık'taki yangının söndürülmesi için hummalı çalışma sürüyor.

Bu çerçevede 7 uçak, 7’si askeri helikopter olmak üzere toplamda 19 helikopter, 34 arazöz, 13 su ikmal aracı 6 iş makinesi ve 7 ilk müdahale aracı ile ekipler alevlere müdahale ederken, havanın kararmasının ardından uçaklar ve helikopterler bölgeden ayrıldı. Alevlerle mücadele 600 personelin de katılımıyla yerden müdahale aralıksız devam etti.

3 MAHALLE BOŞALTILDI

Tedbiren bölgedeki Balaban, Çiftlik ve Karatekeli mahallelerinin tahliye edildiği bildirilirken, yangının çıkış nedeni olarak saman basmada kullanılan bir balya makinesinin alev alması ve alevlerin ağaçlara sıçraması üzerine yangının meydana geldiği öne sürüldü.

Helikopterler yeniden havalandı
Gece boyunca yer ekiplerinin alevlerle mücadelesine günün ağarmasıyla birlikte hava araçları da katıldı. 17’nci saate girdiğimiz yangında, havalanan helikopterler alevleri söndürmek için tekrardan çalışmalara başladı. Bölgede çalışmalar devam ediyor.

Kaynak: İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...