Tgrt Haber

Çanakkale'de yangının yaraları sarılıyor: Yüzlerce aileye yardım ödemesi başladı!

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Anadolu Ajansı
29 Ağustos 2023 23:36 - Güncelleme : 29 Ağustos 2023 23:41
Çanakkale'de yangının yaraları sarılıyor: Yüzlerce aileye yardım ödemesi başladı!

Çanakkale'de üç gün boyunca ciğerlerimizi yakan ve 4 bin 200 hektar ormanın yok olduğu yangın sonrası AFAD'dan yardım açıklaması geldi. Yangından etkilenen 303 aileye 15 biner TL’den toplam 4 milyon 545 bin TL yardım ödemesi yapılacak.

Ağustos ayında devam eden kavurucu sıcakların etkisiyle Çanakkale​'de çıkan yangında ormanlar küle dönmüştü. 3 gün süren yangın​, yerleşim yerinin yanı sıra, dam, ağıl, bağ ve bahçeleri de etkiledi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Çanakkale’de yaşanan orman yangınları sonrası 303 aileye 15 biner TL’den toplam 4 milyon 545 bin TL yardım​ ödemesinin başladığını açıkladı.

YÜZLERCE AİLEYE 15 BİN TL ÖDENECEK

AFAD​ tarafından yapılan açıklamada, orman yangınları sonrası devletin tüm imkanlarını seferber ettiği belirtilerek şunlar kaydedildi:  

"Hepimizin ciğerlerini yakan yangınlar sonrası 303 ailemize 15 biner TL’den toplam 4 milyon 545 bin TL yardım ödemesi başladı. Yardımların 3 milyon 30 bin TL’si AFAD tarafından, 1 milyon 515 bin TL’si Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından karşılandı.

Kardeşlik seferberliğiyle, yangınlardan zarar gören vatandaşlarımızın yaralarını el birliğiyle sarmaya devam ediyoruz. Ormanlarımız en kıymetli milli hazinemiz. Her ağacın dalı evlatlarımıza bırakacağımız birer miras. Lütfen, ormanlarımızı gözümüz gibi koruyalım” ifadeleri kullanıldı."

AFAD), Çanakkale’de yaşanan orman yangınları sonrası yüzlerce aileye yardım yapılacağını açıkladı

Çanakkale’de 22 Ağustos Salı günü saat 11.30 sıralarında merkeze bağlı Damyeri köyünde tarım arazisinde yangın çıktı. Rüzgarın etkisi ile ilerleyen alevler ormanlık alana sıçradı.

10 uçak, 38 helikopter, 3 bin 174 personel ve 790 kara aracı ile müdahale edilen yangın 3 gün sonra söndürüldü. Yangında çok sayıda yerleşim yerinin yanı sıra, dam, ağıl, bağ ve bahçeler etkilendi. 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...