Tgrt Haber

Çanakkale'yi sağanak vurdu: Dereler taştı, sokaklar sular altında kaldı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
15 Aralık 2023 19:40 - Güncelleme : 15 Aralık 2023 19:48

Meteoroloji'nin uyarıda bulunduğu Çanakkale’de sabah saatlerinde itibaren sağanak yağış etkisin gösterdi. Kuvvetli sağanak sebebiyle dereler taştı cadde ve sokaklar göle döndü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün peş peşe uyarılarda bulunduğu Çanakkale’de sabah saatlerinden itibaren sağanakyağış​ etkisini gösterdi. Sağanakla birlikte kente hayat felç olurken bazı cadde ve sokaklar göle döndü.

CADDELER SUYA GÖMÜLDÜ

Zaman zaman daha da şiddetlenen sağanak sonrası şehrin birçok noktasında su birikintileri oluşmaya başladı. Yolları kaplayan sular sebebiyle araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Çanakkale​ Belediyesi ekipleri su birikintisi​ oluşan bölgelerde suyun tahliyesi ve rögar kapaklarının tıkanmaması için temizlik çalışması yaptı.

Sağanak yağış nedeniyle Küçük Sanayi Sitesi sular altında kaldı. Bazı işyerleri ile Küçük Sanayi sitesinin belli bölümlerinde su birikintileri oluştu.

OTOMOBİL SEL​ SULARINA KAPILDI

Merkeze bağlı Kalabaklı köyünde sağanak yağış nedeniyle dere taştı. Derenin taşması sonucunda ise yol kenarındaki bir otomobil sel sularına kapıldı. Otomobil bölgeye gelen kepçe yardımıyla kurtarıldı. Bölgede İl Özel İdare’ye bağlı ekipleri temizlik çalışması gerçekleştirilirken, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş olay yerinde incelemelerde bulundu.

ÇANAKKALE HAVA DURUMU

Öte yandan MGM'nin verilerine göre, Çanakkale merkezde bugün etkili olan sağanak yağış yarın etkisin kaybedecek .Sıcaklık ise 9 ile 11 derece dolaylarında seyredecek. Nem oranı %81 ile %90 arasında olması tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzeydoğudan 21 ile 49 km/s şiddetinde esmesi bekleniyor.

Çanakkale'yi sağanak vurdu: Dereler taştı, sokaklar sular altında kaldı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...