Tgrt Haber

Canı sıkılan genç kızdan 112'ye yalan ihbar! Şehri ayağa kaldırdı!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
09 Kasım 2023 08:41 - Güncelleme : 09 Kasım 2023 09:44

Nevşehir’de 16 yaşındaki bir genç kız, hattı bulunmayan telefonundan acil arama ile 112’ye yalan ihbar vererek kendisini saatlerce arattırdı. Telefonun ışığının ele verdiği genç, eyleminin gerekçesini can sıkıntısı olarak açıkladı

Nevşehir​'de dün Emniyet'i ayağa kaldıran ilginç bir olay yaşandı. 112 çağrı merkezini arayarak kaçırıldığını ihbar eden genç kız tüm polis teşkilatını seferber ederken, saatlerce süren aramaların sonunda bulunan genç kızın yalan söylediği ve can sıkıntısı nedeniyle kendini ihbar ettiği belirlendi.

300 POLİS SEFERBER EDİLDİ

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, Van’ın Erçiş ilçesinden Nevşehir’de ikamet eden teyzesinin yanına gezmeye gelen 16 yaşındaki S.K., 112 çağrı merkezini arayarak adının Damla K. olduğunu söyledi. Erzurum’dan Nevşehir’e geldikten sonra kaçırıldığını ve alkol içirilerek cinsel tacize uğradığını belirten S.K., ağaçlık bir alana bırakıldığı ihbarında bulundu.

İhbar üzerine harekete geçen Nevşehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri verihen bigilere uyan ağaçlık alanlarda karış karış arama yaptı. Yaklaşık 300 polisin katıldığı aramalardan sonuç alınamayınca arama şehir merkezine yakın bölgelerdeki ağaçlık alanlarda devam etti.

112 ekipleri ile sürekli irtibat halinde olan S.K. her seferinde farklı adres vererek ekiplerin farklı noktalarda arama yapmasını sağladı.
Gece ilerleyen saatlerde kendisinin bir evde tutulduğunu söylemesi üzerine polis ekipleri aramayı 2000 evler, 15 Temmuz ve Güzel Yurt mahallelerinde yoğunlaştırdı.

112 ekipleri ile sürekli konuşan S.K. zaman zaman polis sirenlerini duyduğunu söyledi. Bunun üzerine polis ekipleri Nevşehir sokaklarında ara ara siren çalarak S.K.'yi aramaya devam etti.

CAMA YANMSIYAN TELEFON IŞIĞI ELE VERDİ

Yaklaşık 5 saat süren aramaların ardından farklı noktalarda bekleme yapan ekipler 2000 Evler Mahallesi 4. Sokak'ta bulunan bir apartmanın 2. katında cam kenarında bir telefon ışığı gördü. Işığın yandığı eve giden polisler 16 yaşındaki S.K.’yi gözaltına aldı.

Karakola götürülen S.K.’nin Van’ın Erçiş ilçesinde ikamet ettiği ve Nevşehir’de bulunan teyzesinin yanına iki gün önce gezmeye geldiği öğrenildi. Sürekli internete girerek arkadaşları ile görüştüğü için teyzesinin evde bulunan internet şifresini değiştirdiğini beyan eden genç kız telefonunda sim kartı olmadığı için normal numaraları da arayamayınca  vakit geçirmek için telefonundan acil çağrı merkezini aradığını itiraf etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...