Tgrt Haber

Çankırı'da orman yangını hızla ilerliyor! Vatandaşlar eşyalarını da alarak kaçmaya başladı: Korktuğumuz başımıza geldi

Editör: Banu İriç / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
19 Ağustos 2024 20:28 - Güncelleme : 20 Ağustos 2024 07:55

Son dakika yangın: Ilgaz'da başlayan orman yangını rüzgarın kuvveti nedeniyle hızla büyüdü. Alevlerin ilerleyişini sürdürmesiyle 4 köy tahliye edildi. Dron ile durumun ciddiyeti gözler önüne serildi.

Çankırı​'nın Ilgaz​ ilçesine bağlı Yukarımeydan köyü civarında orman yangını​ çıktı. Ekiplerin yoğun mücadelesi devam ediyor.

Alevlerin hızlı ilerleyişiyle Yukarımeydan, Aşağımeydan, Aşağıdere ve Yukarıdere köyleri tahliye edildi. Vatandaşlar güvenli bölgeye taşınmaya çalışılıyor.

Çankırı'da orman yangını hızla ilerliyor: Vatandaşlar eşyalarını da alarak kaçmaya başladı: Korktuğumuz başımıza geldi - 1. Resim

KORKTUĞUMUZ BAŞIMIZA GELDİ

Yangın bölgesinde açıklama yapan Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, yangının şu ana kadar yaklaşık 500 hektarlık bir alanı etkilediğini belirterek, “Korktuğumuz başımıza geldi. 4 köyümüzü tahliye ettik ve vatandaşlarımızı güvenli bölgelere yerleştirdik. Havadan ve karadan gelen ekiplerle yangını kontrol altına almak için çaba gösteriyoruz. Ancak rüzgarın etkisiyle yangın hızla yayılıyor. Şu an yapabileceğimiz en iyi şey, rüzgarın kesilmesi için dua etmek” dedi.

Çankırı'da orman yangını hızla ilerliyor: Vatandaşlar eşyalarını da alarak kaçmaya başladı: Korktuğumuz başımıza geldi - 2. Resim

 Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk

ENDİŞELİ BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Evlerini terk etmek zorunda kalan köy sakinleri ise, yangının söndürülmesi ve evlerine geri dönebilme umuduyla gelişmeleri endişeyle izliyor. Mustafa Kuluş adlı vatandaş, “Ankara’dan Ilgaz’a eşi dostu ziyarete gelmiştim. Ben de yangının olduğu Aşağıdere köyündenim. Anons edilerek köyden bizi tahliye ettiler. Yanımıza sadece giyim ve özel eşyalarımızı alabildik. Yangının neden çıktığını bilmiyorum. Memleketimizde böyle bir yangının olmasına çok üzüldük. Ormanın ve canlıların yanması bizi çok üzdü. Yangın hala devam ediyor. İnşaallah hemen söner” dedi.

Çankırı'da orman yangını hızla ilerliyor: Vatandaşlar eşyalarını da alarak kaçmaya başladı: Korktuğumuz başımıza geldi - 3. Resim

4 KÖYDEN 125 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Vali Taşolar, yangının çıkış sebebinin henüz belirlenemediğini ifade ederek, Orman Bölge Müdürlüğü, çevre belediyelerin itfaiye ekipleri, AFAD, Kızılay ve jandarma gibi birçok kurumun yangına müdahale ettiğini söyledi. Toplamda 102 araç ve 267 personelin sahada aktif olarak çalıştığını aktaran Taşolar, son cephede de olumlu gelişmeler yaşandığını ve yangının tamamen kontrol altına alınması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü kaydetti.

Yangının etkisini artırması ve rüzgarın yön değiştirmesi nedeniyle Ilgaz ilçesine bağlı 4 köyde toplam 125 kişinin tedbir amaçlı tahliye edildiğini duyuran Vali Taşolar, tahliye edilen vatandaşların kaymakamlık ve belediye tarafından güvenli bölgelere yerleştirildiğini belirtti.

Taşolar, "Şu ana kadar herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadı. Yangının çıkış sebebine ilişkin araştırmalar ise devam ediyor. Ekipler, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yangına müdahaleyi sürdürecek" dedi.

Çankırı'da orman yangını hızla ilerliyor! Vatandaşlar eşyalarını da alarak kaçmaya başladı: Korktuğumuz başımıza geldi - 4. Resim

44,17 HEKTAR ALAN ZARAR GÖRDÜ

Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde çıkan orman yangınına ekiplerin müdahalesi 14’üncü saatte sürüyor. Bölgeye sevk edilen çok sayıda itfaiye ve orman ekibi yangına müdahalede bulundu. Sabah saatlerine kadar süren çalışmalar neticesinde yangının ilerleyişi durduruldu. Ekipler sabah saatleri itibarıyla 4 farklı bölgede soğutma çalışması yapıyor. Öte yandan, yangında 44,17 hektar alanın zarar gördüğü öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...