Tgrt Haber

Havaalanında şüphelinin çantasından binden fazla canlı arı çıktı! Sebebi anlaşılınca 'pes' dedirtti

Editör: Şule Altınel / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
19 Temmuz 2023 15:54 - Güncelleme : 19 Temmuz 2023 16:03

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan pasaport kontrolü esnasında tedirgin haller sergileyen şüpheli, ekiplerin takibi sonrası çantasından çıkan 1230 adet canlı arı ele geçirildi. Arıların özellikleri öğrenilince yurt dışından neden getirdiği ortaya çıktı.

Yurt dışından Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelen yabancı uyruklu yolcudan şüphelenen ekipler, şüpheliyi takibe aldı. Pasaport işlemleri sırasında tedirgin halleriyle dikkat çeken şüpheli​, ekiplerce x-ray tarama sistemine sevk edildi.

CANLI ARILAR ŞEFFAF KUTULARA SAKLANMIŞ

Tarama sistemi sırasında şüpheli yoğunluklar tespit eden ekipler, şüpheliye ait bagajları fiziki kontrole tabi tuttu. Şüphelinin nezaretinde yapılan kontrollerde 205 şeffaf kutu içerisinde her kutuda 6 adet olmak üzere toplamda 1.230 adet Karniyol cinsi canlı arıekipler tarafından kurtarıldı.

Havaalanında şüphelinin çantasından binden fazla canlı arı çıktı! Sebebi anlaşılınca 'pes' dedirtti

BAL VE POLEN VERİMİ DİĞER IRKLARDAN DAHA FAZLA

Arıların ırkını araştıran ekipler, çevre koşullarına daha çabuk adapte olduğu ve ilkbahar döneminde daha kısa zamanda çoğaldığı için bal ve polen veriminin diğer ırklardan daha fazla olması nedeniyle kaçakçıların faaliyetlerine konu olduğu anlaşıldı.

Havaalanında şüphelinin çantasından binden fazla canlı arı çıktı! Sebebi anlaşılınca 'pes' dedirtti

ARILAR KORUMA ALTINA ALINDI

Ele geçirilen arılar koruma altına alınması için Pendik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne teslim edilirken, konuyla alakalı soruşturma İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...