Tgrt Haber

Beykoz'da yıkım gerginliği: Çatıya çıkıp polisi taş yağmuruna tuttular

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber, AA
22 Ağustos 2022 15:03 - Güncelleme : 22 Ağustos 2022 17:30

Beykoz'un Tokatköy Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm kapsamında bölgeye gelen yıkım ekiplerini ile evlerinin yıkılmasını istemeyen vatandaşlar arasında gerginlik çıktı. Gerginliğin kısa sürede büyüdüğü olayda, bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Mahallenin bazı sokaklarında çöpler ateşe verilirken evlerinin yıkılmasını istemeyen bazı vatandaşlar, binaların çatılarına çıkarak görevini yapan polis ekiplerini taş yağmuruna tuttu.

İstanbul​'un Beykoz​ ilçesinin Tokatköy Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında ekiplerin yıkım çalışmasına tepki gösteren bazı kişiler ile polis​ ekipleri arasında gerginlik yaşandı. Yıkım çalışmalarına karşı çıkan bir grup, ekiplere tepki göstererek yola taşlarla barikat kurup çevredeki çöpleri de ateşe verdi. Olay yerine gelen çevik kuvvet ekipleri, söz konusu gruba müdahale etti.

KENDİLERİNİ BİNANIN İÇİNE KİTLEDİLER

Hz. Yuşa Caddesi'nde bulunan 2 katlı binada ise kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu yaklaşık 20 kişi, mahkemenin yıkımla ilgili yürütme kararını durduğunu öne sürerek, kendilerini binaya kapattı. Uzun süre güvenlik önlemi alarak gruptakileri ikna etmeye çalışan polis, kapıyı kırarak içeri girdi.

EYLEMCİLER GÖZLATINA ALINDI

Bu sırada bazı kişilerin polise taş atması üzerine ekipler biber gazı sıkarak binanın içindeki bazı eylemcileri gözaltına aldı. Müdahalenin ardından çatıya çıkan müzakereci ekipler de burada bekleyen kişileri ikna ederek indirdi. Daha sonra yıkım kararı bulunan evdeki eşyalar, belediye ekiplerince çıkarılarak kamyona yüklendi.

POLİSLERİ TAŞ YAĞMURUNA TUTTULAR

TGRT Haber'in ulaştığı görüntüler de ise evlerinin yıkılmasını istemeyen vatandaşların yaşadıkları binanın çatısına çıktığı ve görevini yapan polis ekiplerini taş yağmuruna tuttukları görülüldü. Polis ekipleri de eylemcilerin taşlı saldırısına karşılık plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullandı.

Kaynak: TGRT Haber, AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...