Tgrt Haber

Çavuşoğlu, 'Çalıştay çözüm sürecine önemli katkı sağlayacak'

23 May 2014 14:46
Çavuşoğlu, 'Çalıştay çözüm sürecine önemli katkı sağlayacak'

Çavuşoğlu, AA'nın ev sahipliğinde 29 Mayıs'ta yapılacak "Kürtçe Habercilikte Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı" ile çözüm sürecine önemli ölçüde katkı sağlanacağını söyledi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Anadolu Ajansı (AA) muhabirine yaptığı açıklamada, 1920 yılında kurulan Anadolu Ajansı'nın özellikle son yıllarda ciddi bir atak yaptığını, hem farklı dillerde yayın yapmaya başladığını hem de dünyanın her yerinde var olduğunu gösterdiğini, cesur ve objektif yayınlarıyla saygınlık kazandığını belirtti. AA'nın Türkiye'nin bir markası haline geldiğini dile getiren Çavuşoğlu, Anadolu Ajansı'nın Kürtçe başta olmak üzere Arapça, İngilizce gibi birçok dilde yayın yaptığını kaydetti. AA'nın toplumsal olaylara da duyarsız kalmadığını vurgulayan Çavuşoğlu, "Olayları hem iyi yansıtıyor hem de kendisi Anadolu Ajansı olarak çalışmalar yapıyor" dedi.  
Strazburg'ta AA tarafından gerçekleştirilen, Somali'de insanların dramını gösteren fotoğraf sergisini hatırlatan Çavuşoğlu, kendisinin de bu serginin açılışında yer aldığını ifade etti. AA'nın ev sahipliğinde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın onur konuğu olarak katılacağı "Kürtçe Habercilikte Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayının" çözüm süreci açısından önemli olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Başından beri Kürtçe konuşan kardeşlerimizin arzularından bir tanesi de kendi dillerini özgürce kullanabilmesiydi. Şimdi seçim zamanında kampanya yapabiliyorlar, cezaevlerinde görüşebiliyorlar, isteyen Kürtçe eğitim alabiliyor, eğitim de verebiliyor, bunların hiçbirisi hayal bile edilmezdi daha önce. Bu anlamda bu çalıştayın da bu sürece önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum."
AA'nın Türkiye'deki sosyal konulara da duyarlılık gösterdiğini dile getiren Çavuşoğlu, "Anadolu Ajansı'nın sergilediği bu çalışmalarından dolayı özellikle Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç'a şükranlarımı sunuyorum. Kemal Bey'e de teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da çalıştayın çözüm sürecine büyük katkı sağlayacağına inandığını söyledi. Türkiye'de artık devlet zihniyetinin değiştiğine dikkati çeken Kurtulmuş, "Kimisinin başörtüsü, ana dili, türküsü, kimliği ve kıyafetinden korkan Türkiye, böyle bir devlet anlayışından vatandaşlarındaki bütün farklılıkların hepsini büyük kazanım gören devlet anlayışına geçti" ifadesini kullandı. "Türkiye, artık ceberrut devletten kerim devlete doğru yönelmiştir" diyen Kurtulmuş, ana dilin ana sütü kadar helal olduğunu, hiç kimsenin hangi ana dili konuşarak dünyaya geleceğini tayin etmediğini vurguladı.  
Kurtulmuş, "Bu anlamda devletin kurumlarının, üniversitelerin, AA ve TRT'nin milletin konuştuğu dille yayın yapabilmesi, sadece dil de değil, kültürün de ortaya konulabilmesi için yapılan çalışmalar anlamlıdır. Türkiye'yi ileri götürecek öneme sahiptir. Anadolu Ajansını tebrik ediyorum. İnşallah bu çalıştaydan Türkiye'nin demokratikleşmesi için önemli sonuçlar çıkacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu. 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...