Tgrt Haber

Çavuşoğlu'ndan F-35 tepkisi!

30 May 2018 10:03
Çavuşoğlu'ndan F-35 tepkisi!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gündemdeki konulara dair önemli açıklamalarda bulundu.

A Haber'in sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gündemdeki konulara dair önemli açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

F-35’ler zamanında teslim edilecek. Uçağı verdim yazılımı yok diye bir şey yok.

Biz 10 yıldır hava savunma sistemlerini müttefiklerimizden almak istedik. Karşılayamadıkları için alternatiflerini araştırdık.

Bizim ihtiyacımız varsa başka müttefiklerimizden ya da başka ülkelerden almak için girişimde bulunuruz. Bize en uygun şartlarda hangi ülke teklik ederse onlarla anlaşırız ama ben böyle bir noktaya geleceğimizi zannetmiyorum. Rusya’da seçenek olabilir başka bir ülke de seçenek olabilir. NATO üyesi başka bir ülke de olabilir.

S-400’ler konusunda ABD’de de kongreden karar çıkmadan önce biz Rusya ile anlaşmayı imzalamıştık. Bırakın ki imzalamadık, bir ülkenin ben istersem başka ülkeden alırsın, istemezsem alamazsın diye dayatması mümkün değil. ABD’de bağımsız bir ülke Türkiye’de bağımsız bir ülke. Ben büyük ülkeyim sana baskı yaparım yaklaşımı doğru olmaz. Biz de bunu kabul etmeyiz.


ABD İLE MÜNBİÇ ANLAŞMASI

Çavuşoğlu, PKK/YPG'nin Mübiç'ten çekileceğini ifade etti. Çavuşoğlu: YPG oradan çekilince orayı bölge halkı yönetecek. Yaz sonuna kadar YPG Münbiç'ten çekilecektir.

MUHARREM İNCE'NİN 'ABD'Lİ YETKİLİ' İDDİASI

Sayın İnce'nin bu söylemi ciddiyetten uzak ve seviyesiz. İnce'nin söyledikleri doğru değil. Adalet Bakanlığı ile birlikte biz ABD'ye tüm taleplerimizi belgelerimizle birlikte ilettik. ABD'den iade talebimiz hukuka uygundur. CHP'nin seçim beyannamesinden bir tane FETÖ kelimesi bile geçmiyor. İnce'yi ABD'den herhalde FETÖ'den biri aramıştır.

MERKEL'İN ERDOĞAN'A DAVET İDDİASI

Çavuşoğlu daha önce konuşulan bir konunun devamı niteliğinde bir görüşme olmuştur. Merkel, 'seçim sonrası Sayın Cumhurbaşkanı'nı bekliyoruz' dedi.

DÖVİZDEKİ DALGALANMALAR

Türkiye'yi ekonomi ile nasıl yıkarız çalışmalarına başladılar. Bunun içinde bazı ülkelerde var. Hatta bunların içerisinde Müslüman olan ülkeler de var. Kur politikası ile Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak istiyorlar.

ALMANYA'DAKİ HDP MİTİNGİ

Bir taraftan demokratik seçim diyorsunuz bir taraftan teröristbaşı Öcalan'ın posterlerinin olduğu mitinge izin veriyorsunuz. Terör örgütünün gölgesinde bir miting yapıldı. Almanya'dan PKK'ya yönelik daha ciddi somut adımlar bekliyoruz. Aynı zaman FETÖ ile ilgili de geçerlidir bu talebimiz.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...