Tgrt Haber

Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak mı? Adalet Bakanı Tunç'tan açıklama...

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: A Haber
16 Ağustos 2023 11:40 - Güncelleme : 16 Ağustos 2023 11:57
Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak mı? Adalet Bakanı Tunç'tan açıklama...

Münevver Karabulut’u vahşice katleden Cem Garipoğlu’nun mezarının açılıp açılmayacağına yönelik spekülasyonların ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan açıklama geldi.

Türkiye'nin uzun süre gündemini meşgul eden Münevver Karabulut​ cinayeti, son günlerdeki tartışmalarla yeniden gündeme taşındı. 2009 yılında sevgilisi Münevver Karabulut’u Bahçeşehir​'deki villasında katleden Cem Garipoğlu​, 197 günlük firarin ardından polislere teslim olmuştu.

Tutuklanan Garipoğlu'nun 2014 yılında cezaevinde intihar ettiği açıklanmış ancak başta Karabulut ailesi olmak üzere Garipoğlu'nun ölümüne ilişkin birçok şüphe öne sürülmüştü. Karabulut Ailesi, Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasını ve yeniden DNA testi yapılmasını isterken, Adalet Bakanlığı, o dönemde ailenin yaptığı başvuruyu değerlendirerek reddetmişti.

BAKAN TUNÇ: HUKUKEN SÖZ KONUSU DEĞİL!

Tartışmalar Münevveer Karabulut'un ölüm yıl dönümü nedeniyle yeniden gündeme taşınırken Adalet Bakanı​ Yılmaz Tunç konuya ilişkin açıklamada bulundu.

Bakan Tunç A Haber'e yaptığı açıklamada sürece ilişkin şunları söyledi:

"Cem Garipoğlu'nun cezaevindeki ölümü üzerine Silivri Cumhuriyet Savcılığı tarafından 2014'te soruşturma başlatıldığını, ölü muayenesi ve otopsi işlemlerinin uluslararası protokollere uygun şekilde yapıldı. 2022 yılında Münevver Karabulut'un babası tarafından yapılan başvuruda da işlem yapılması için herhangi bir delil ortaya konulamadığı için takipsizlik kararı verildi.

Kamera görüntüleri, DNA testi gibi pek çok prosedür sonucunda ölen kişinin kimliğine dair herhangi bir şüphe yok. Şu an için söz konusu mezarın açılması gibi bir durum hukuken söz konusu değil." 

Kaynak: A Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Şenol 16 Ağustos 2023 15:27

Belki inanmayacaksınız ama hiç kimse öldüğüne inanmıyor

Hande16 Ağustos 2023 13:29

İş suçluyu korumak olduğunda, çok hassas ve başarılısınız!!!

Sonraki Haber Yükleniyor...