Tgrt Haber

Cem Garipoğlu'nun kemikleri Adli Tıp'ta! Dikkat çeken kefen detayı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
03 Ekim 2024 09:27 - Güncelleme : 03 Ekim 2024 17:14

Münevver Karabulut'u vahşice katleden Cem Garipoğlu'nun mezarı açıldı. Cem Garipoğlu'ndan geriye kalanlar tabuta konup Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. DNA örneğinin sonucu 15 gün içinde çıkacak. Öte yandan Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir'in açıklamasında kefen detayı oldukça dikkat çekti. İşte detaylar...

Münevver Karabulut​, İstanbul​ Bahçeşehir’deki bir villada Cem Garipoğlu​ tarafından acımasızca katledildi. Garipoğlu uzun bir süre firari kaldıktan sonra yakalandı. Yakalandıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderilen Cem Garipoğlu'ndan bir süre sonra ölüm haberi gelişmişti. Ancak Münevver Karabulut'un ailesi bu duruma hiçbir zaman inanmadı.

CEM GARİPOĞLU İÇİN FETHİ KABİR KARARI

Karabulut ailesi Tam 10 yıl boyunca Garipoğlu'nun mezarın açılması için mücadele etti. Geçtiğimiz günlerde ise Silivri​ Cumhuriyet Başsavcılığı mezarlığın açılmasına karar verdi. Bu kararın ardından Cem Garipoğlu'nun mezarının başında hareketlilik yaşanmaya başladı.

Cem Garipoğlu'nun mezarı açılıyor! Polisten yoğun güvenlik önlemi - 1. Resim


DEMİR BARİYERLER ÇEKİLDİ

Yapılacak fethi kabir işlemine saatler kala polis ekipleri güvenlik tedbirlerini arttırdı. Daha önce mezar etrafında nöbet tutulmaya başlanmıştı. Mezarı etrafına polis ekipleri tarafından demir bariyerler konuldu.

EKİPLER MEZARLIĞA GELDİ

Fethi kabir işlemi için görevlendirilen Cumhuriyet Savcısı, olay yeri inceleme ekipleri ve mezarı kazmak için görevlendirilen kişiler mezarlığa geldi.


GARİPOĞLU'NUN CESEDİ ÇIKARILDI

Cem Garipoğlu'nun mezarı açıldı. İlk önce cesedin bir bölümü araca taşındı. Cesedin tamamı mezardan çıkarıldı ve Adli Tıp Kurumu'na doğru yola çıktı. Ceset üzerinden alınacak örnekler ile DNA testi yapılacak. DNA örneğinin sonucu 15 gün içinde çıkacak.

Cem Garipoğlu'nun mezarı açıldı! Cesedi böyle çıkarıldı - 2. Resim


KARABULUT AİLESİNİN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Cem Garipoğlu’nun mezarının açıklamasının ardından açıklama yapan Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, "Özellikle dişler, kaldıysa saçlar ve sırt kemiği gibi uzun kemikler üzerinden DNA parçaları alınmak suretiyle biyolojik ve kimyasal inceleme yapılacak. Sonra tekrar buraya getirilip defnedilecek, mezar kapatılacak" dedi.

"15 YIL CEZAEVİNDE KALACAKTI, BU AY TAHLİYE OLACAKTI"

Avukat Epözdemir, "15 yıl cezaevinde kalacaktı, bu ay tahliye olmuş olacaktı. Yani öldüğü iddiası var, yaşıyor olduğunun tespiti halinde. 10 Ekim 2014 tarihinde Cem Garipoğlu’nun intihar ettiği söylendi. İntihar ilaçla olabilir, silahla olabilir ama bir insanın cezaevinde kantinden çamaşır ipi alması, kafasına poşeti geçirmesi, 1 dakika boyunca bu ipi sıkması ve kendisini boğarak öldürmesi hayatın olağan akışına aykırı bir intihar yöntemi. Çünkü vücut ona reaksiyon verir. Bir insanın kendisini boğması çok zordur.

Dosyada psikoloğun raporu var, intihara meyilli olmadığına dair. İntihar eden kişi bir intihar mektubu bırakır. Burada o var mı yok? Çince, Rusça öğreniyor bir intihar notu yazmak bu kadar zor olmasa gerek. Son 3 yıl içerisinde kanlı kanepe fotoğrafı çıktı. Sizin çocuğunuz Münevver Karabulut’u hunharca katletmiş. Siz başsağlığı dileklerinizi iletmiyorsunuz, cinayetin işlendiği kanlı kanepenin üzerinde mutlu aile fotoğrafı çektiriyorsunuz. Bu nasıl bir şeydir ya, bu çok gayri insani, gayri vicdani, gayri ahlaki bir tavırdır" ifadelerini kullandı.

"MEZARINDA KEFEN VE BEZ YOKTU"

Cem Garipoğlu'nun mezarın açılmasına ilişkin detayları paylaşan Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Epözdemir "Cem Garipoğlu'nun mezarında kefen ve bez yoktu, kemikler ve kafatası dağınıktı, ceset bütünlüğü yoktu. Bu detaylar tutanağa da geçti. Ceset bütünlüğü olmadığı için kimlik tespiti yapmak fiilen olanaksız ama geldiğimiz noktada bu kimlik tespiti işlemi de yapılamadı. Çünkü ölenin herhangi bir yakını, Garipoğlu ailesinin herhangi bir ferdi veya komşusu yazılmıştı başsavcılık talimatıyla keza, bu da hazır edilmedi. Sadece avukatları meslektaşımız hazır bulundu" ifadelerini kullandı.

Cem Garipoğlu'nun kemikleri Adli Tıp'ta! Dikkat çeken kefen detayı - 3. Resim


GARİPOĞLU AİLESİ DNA ÖRNEĞİ VERDİ

Cem Garipoğlu'nun ailesi DNA örneği vermek üzere Adli Tıp Kurumu'na geldi. Siyah camlı bir araçla Adli Tıp Kurumu'na gelen aile, DNA örneği verdikten sonra aynı araçla kurumdan ayrıldı.

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Suriye 3 Ekim 2024 09:30

Bu olay gerçekten çok üzücü, umarım artık böyle trajik olaylar yaşanmaz

Sonraki Haber Yükleniyor...