Tgrt Haber

Cem Küçük'ten Cumhuriyet'e: Teröristi nasıl översin?

15 May 2017 13:44
Cem Küçük'ten Cumhuriyet'e: Teröristi nasıl översin?

TGRT Haber'de ekranlara gelen Medya Kritik programında, Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur ve Cem Küçük gündeme dair çok önemli açıklamalar yaptı. Cumhuriyet Gazetesi'nin Denizli Cumhuriyet Başsavcısı'nın vefatı nedeniyle Twitter'dan attığı başlık programda ele alındı.

Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur ve Gazeteci Yazar Cem Küçük, Cumhuriyet'in Twitter'da attığı başlık ve sonrasında Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven'in gözaltına alınması hakkında şunları söylediler;

Fuat Uğur: Ben 7 günlük gözaltıyı anlamıyorum, hangi derin bilgileri alacaksın Oğuz Güven'den? Bu nedir? YPG'li terörist övmekten gözaltına alındı demiştin halbu ki kamyon olayından dolayı gözaltına alınmış bundan dolayı 7 günlük gözaltıyı anlamıyorum.

Cem Küçük: Savcı ve hakimlerimiz Selim Kiraz şehit edildiğinde, rahmetli savcımız rehin alındığında DHKP-C'li teröristlere bu medya başta Doğan Medya olmak üzere övgüler dizdi. O zamanın Başbakanı Davutoğlu 'yayınlamayın' diye rica etmesine rağmen yayınladılar. Mirgün Cabas DHKP-C'yi tuttu o zaman. Esas hakaret buydu, Aydın Doğan ve adamlarına gücünüz yetmediği için harekete geçmediniz. Adamı şehit ettiler, o savcı hakimler bir kişi gözaltına almadı. Hürriyet Gazetesi Yayın Yönetmeni'ni, Posta Gazetesi'ndekileri toplayacaktın o zaman. DHKP-C'li teröristlerin Doğan Medya'da çok destekçisi var. Bunlar orada harekete geçmedi. Burada Oğuz Güven'in attığı bu manşet, rezillik, kepazelik diyebiliriz ama sadece bunu attı diye gözaltına alınca 7 gün değilde ifadesini alırsın gerekeni yaparsın, 7 gün nedir?

Fuat Uğur: İfadeye çağır kardeşim de bu ne ya? İnsanların vicdanları yara alıyor, Oğuz Güven'i bu manşetten dolayı 7 gün gözaltına alıyorsun, Ömer Faruk Kavurmacı'yı tahliye ediyorsun, olmaz kardeşim olmaz. Bir sürü FETÖ'cü halen dışarıda geziyor. Bunlara dikkat etmek lazım.

Cem Küçük: Ömer Faruk Kavurmacı için biz yargıdan hareket bekliyoruz, harekete geç diye. 2-3 hafta oldu hiç bir şey yok olacağı da yok o belli ki birileri tarafından bırakıldı bilemiyoruz ama vicdanları sızlatıyor. Türk askerine silah çeken bir teröristi manşete çekiyorsa alırsın ama bundan dolayı 7 gün gözaltına almak biraz ağır. Oğuz Güven de çıkarsa bu pespayeye son verdirsin.

"TERÖRİSTİ NASIL ÖVERSİN SEN"

Cem Küçük: Bir photoshop yapıyorlar, buna inanıp sitene koyuyorsan bu bedeller size ödetilir. PKK'nın FETÖ'nün izinden çıkmıyorsunuz şüphe yok ama kardeşim sen bu manşeti attığında seni savunacak normal bir adam bile savunamaz artık, bu adilik ya. 1 hafta boyunca FETÖ'cü hakim savcıları aklıyorsun, Ahmet Şık denen adam FETÖ'cüler zamanında kendisi içeri atmış. FETÖ'cülerin kendine verdiği kayıtları yayınlıyor, internet sitesi de bundan müzdarip değil ki. Aynı yayınlara devam ediyor. Esas mesele o PKK'lıyı övmesi, sen nasıl olurda teröristi översin? Bir tane adam çıkıpta bu nedir demiyor? Teröristi nasıl översin sen ya?

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...