Tgrt Haber

Cengiz Gül, yeni yüzüyle Meclis'i ziyaret etti

17 Ocak 2014 09:35
Cengiz Gül, yeni yüzüyle Meclis'i ziyaret etti

Türkiye'nin ikinci yüz nakli yapılan Cengiz Gül, TBMM'ye gelerek, Genel Kurul'u izledi.

Gül, Meclis'i ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada, TBMM'yi hep merak ettiğini ve görmek istediğini belirterek, Meclis'i beğendiğini söyledi.  Gül, "Güzel, hoş bir havası var. Ülkenin yönetildiği yeri görmek istiyordum" dedi. Evlenmek ve aile kurmak istediğini de dile getiren Gül, güzel ve geniş bir aile istediğini söyledi. Survivor'a da katılmak istediğini anlatan Gül, özellikle yüz naklinin ardından uzun süre hastanede kaldığı ve Survivor'u izlediği için kendisinde böyle fikrin oluştuğunu söyledi. Eğitim hayatına da değinen Gül, bir yıl dışında eğitiminde herhangi bir kaybın olmadığını ifade ederek, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Radyo Televizyon Meslek Yüksekokulu mezunu olduğunu kaydetti.
Ameliyatın ardından Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer'in yardımıyla üniversitenin konukevinde kat şefi olarak işe başladığını anlatan Gül, mezun olduğu alanda çalışmak istediğini vurguladı. Gül, bir yıl önce organ bağışında bulunduğunu bildirerek, vatandaşları da bu konuda duyarlı olmaya davet etti. Gül, "Çünkü organ nakli bekleyen insanlar var. Bir insanı kaybetmek acı bir şey ama birilerine de hayat vermek çok mükemmel bir duygu" şeklinde konuştu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...