Tgrt Haber

Çatışmanın ortasında Ukraynalı askerden Türkiye’ye taziye mesajı: Mümkün olduğu kadar güçlü kalın

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
13 Şubat 2023 23:15 - Güncelleme : 13 Şubat 2023 23:56

Merkez üssü Kahramanmaraş depremlerinin ardından Türkiye'ye dünyanın birçok yerinden taziye mesajı ve destek yağdı. Onlardan biri de şiddetli çatışmaların devam ettiği Ukrayna'da bulunan bir asker, yayınladığı görüntülü mesaj ile Türkiye’ye taziyelerini sundu. Asker videoda, “Mümkün olduğu kadar çok insanı kurtarın ve güçlü kalın” dedi. Askerin görüntülü mesajını çektiği sırada cephe hattındaki çatışmaların devam ettiği duyuldu.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından tüm dünyadan Türkiye’ye destek mesajları gelmeye devam ediyor. Ukrayna​ ve Rusya arasında şiddetli çatışmaların devam ettiği Donetsk bölgesindeki Bakhmut’ta bulunan Ukraynalı asker Roman, cephedeyken yayınladığı görüntülü mesaj ile Türkiye’ye taziyelerini sundu.

Türkiye’de meydana gelen depremleri öğrendiğini ifade eden Roman, birkaç kez Alanya ve Marmaris’te bulunduğunu belirterek Türkiye​'yi çok sevdiğini söyledi.

"MÜMKÜN OLDUĞU KADAR ÇOK İNSANI KURTARIN"

Deprem​ felaketinden dolayı çok üzgün olduğunu belirten Roman, "Bu trajedi korkunç, çok dehşet verici. Biz Ukraynalılar, masum insanların ölmesinin ne kadar korkunç olduğunu biliyoruz. Bu yüzden şunu söylemek istiyoruz. Güçlü kalın. Mümkün olduğu kadar çok insanı kurtarın ve güçlü kalın. Aklımızdasınız” dedi.

Öte yandan Roman görüntülü mesajını çektiği sırada cephe hattındaki çatışmaların devam ettiği duyuldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...