Tgrt Haber

Ceren Özkükner’in ölümüne sebep olan alkollü ve ehliyetsiz sürücü serbest bırakıldı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
08 Ekim 2022 13:50 - Güncelleme : 08 Ekim 2022 14:01
Ceren Özkükner’in ölümüne sebep olan alkollü ve ehliyetsiz sürücü serbest bırakıldı

Bursa’da geçtiğimiz yıl ehliyetsiz ve alkollü bir şekilde araba süren şahıs 180 kilometre hızla seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybederek otomobile çarptı. Kaza sonucunda 20 yaşındaki Ceren Özkükner hayatını kaybederken kazayı yapan sürücü 1 yıl sonra tahliye edildi. Mahkeme kararına tepki gösteren anne Özkükner kazaya sebep olan sürücüye olay zamanında koronavirüs teşhisi konduğu ve karantinada olmayarak araba sürerek kazaya sebebiyet verdiğini ifade etti.

Geçtiğimiz yıl ekim ayında İstanbul-Bursa-İzmir otoyolu meydana gelen kazada 23 yaşındaki R.T.K. idaresindeki otomobil direksiyon hakimiyetini kaybederek aynı istikamette seyir halinde olan Burak B.’nin otomobiline arkadan çarptı. Kaza sonrasında Burak B.’nin yanında bulunan kuzeni Ceren Özkükner olay yerinde hayatını kaybederken feci kazayı yapan R.T.K. 2.23 promil  alkollü ve ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı.

KIZ ARKADAŞI İLE TARTIŞTIP ALKOL ALMIŞ

Mahkemeye çıkan R.TK. önceki ifadesini tekrarladı ve kız arkadaşı ile tartıştığını bundan dolayı da  alkol aldığını söyledi. Yakın zamanda annesini kaybettiği için psikolojik sorunu olduğunu ifade eden R.T.K. “Pişmanım. Keşke ben ölseydim” dedi.

Ceren Özkükner’in ölümüne sebep olan alkollü ve ehliyetsiz sürücü serbest bırakıldı

TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme heyeti R.T.K’ye 12 yıl ceza verdi. İnfaz yasasına göre R.T.K 12 yılın 1 yılını cezaevinde geçirdiği için tahliye edildi.

ACILI ANNE KARARA TEPKİ GÖSTERDİ

20 yaşındaki kızını toprağa veren acılı anne Güzel Özkükner, geçen yıl kazayı yapan sürücüye o sıra koronavirüs teşhisi konduğunu söylerken karantina yerine direksiyon başında olduğunu ifade etti.

“KIZIMIN ÖLÜMÜNE SEBEP OLDU”

Mahkemenin kararına tepki gösteren anne Özkükner, “Kızıma bulunduğu otomobile çarpan alkollü sürücü olay yerinde polise ehliyeti olmadığı için abisinin kimliği vermiş. Kullandığı otomobilde kendisine ait değil. Evladımın ölümüne sebep olan kişinin alacağı ceza bu kadar mı? “ diye konuştu.

Ceren Özkükner’in ölümüne sebep olan alkollü ve ehliyetsiz sürücü serbest bırakıldı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...