Tgrt Haber

Çetelere 'Kafes' kıskacı sürüyor... 'Germiciler' organize suç örgütü çökertildi!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
16 Kasım 2023 08:26 - Güncelleme : 16 Kasım 2023 09:06

"Kafes" operasyonları kapsamında, Muğla'da elebaşılığını Hakan Germici'nin “Germiciler” grubu olarak bilinen organize suç örgütü çökertildi. Operasyonda aralarında örgüt elebaşının da bulunduğu 10 şüpheli şahıs tutuklandı.

"Kafes" operasyonları kapsamında, Muğla​'da elebaşılığını Hakan Germici'nin “Germiciler” grubu olarak bilinen organize suç örgütü çökertildi. Operasyonda aralarında örgüt elebaşının da bulunduğu 10 şüpheli şahıs tutuklandı.

LİDERLERİ İKİ KARDEŞ

Operasyona ilişkin detayları İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından paylaştı. "Organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine, halkımızın huzurunu bozanlara hayatı dar edeceğiz" ifadesini kullanan Yerlikaya, Muğla’da faaliyet gösterdiği tespit edilen, elebaşılığını Hakan Germici ve kardeşi Erdem Germici’nin yaptığı "Germiciler" organize suç örgütüne yönelik Kafes Operasyonu düzenlendiğini duyurdu.

Yerlikaya'nın aktardığına göre, operasyon Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlendi.

SAHTE ARAÇ İLANIYLA DOLANDIRMIŞLAR

Bu kapsamda suç örgütünün internet siteleri ve sosyal medya uygulamaları üzerinden, gerçekte sahibi olmadığı araçları sahibiymiş gibi göstererek ilan verdikleri, sahte tapu ve kimlikle sahibi olmadıkları evleri sahibiymiş gibi gösterip satmaya çalıştıkları, sahte satılık eşya vb. ilanlar vererek nitelikli dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi.

Ayrıca bu suç örgütünün “silah ticareti” yaptığı ve örgüt elebaşının 31 suçtan kaydının bulunduğu belirlendi.

  • Operasyon kapsamında çok sayıda, tabancalar, sahte tapular, dijital materyaller ile nakit para ele geçirildi.
  • 'Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kuran' bu şahıslardan 15’i yakalanarak gözaltına alındı.
  • Aralarında örgütün elebaşının da bulunduğu 10 şahıs tutuklandı.
  • Suç örgütü ile ilgili çalışmalar devam ediyor.

Öte yandan Bakan Yerlikaya paylaşımının sonunda Jandarma timlerini tabrik ederken, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Aziz Milletimizin duaları sizlerle. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...