Tgrt Haber

Cevizden uyuşturucu çıktı

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
10 Kasım 2023 16:31 - Güncelleme : 10 Kasım 2023 16:47
Cevizden uyuşturucu çıktı

Diyarbakır’da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 37 şüpheli yakalandı. Operasyonda ele geçirilen ceviz kabuklarından uyuşturucu çıktı. Ayrıca Lice’de yapılan operasyonda 280 kilo esrar ele geçirildi.

Diyarbakır'da polisin son 3 günde düzenlediği üç ayrı uyuşturucu operasyonunda 37 şüpheli gözaltına alındı. Ceviz kabuklarının içinden çıkan uyuşturucu ise şaşırttı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 7-9 Kasım tarihleri arasında kent genelinde düzenlenen üç operasyonda 37 şüpheli gözaltına alındı.

8’İ TUTUKLANDI

‘Uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak’ suçundan hakkında işlem yapılan şüphelilerden 8’i ‘uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti’ suçundan tutuklandı.

Cevizden uyuşturucu çıktı

CEVİZ YERİNE UYUŞTURUCU ÇIKTI

Operasyonlarda 169 kilo 670 gram skunk maddesi, 1 kilo 329 gram esrar maddesi ve türevleri, 34 gram metamfetamin maddesi, 7 adet sentetik ecza hap, 4 adet ecstasy ve 2 kök Hint keneviri ele geçirildi. Ceviz kabuklarının içinden çıkan uyuşturucu ise şaşırttı.

LİCE’DE 280 KİLO ESRAR ELE GEÇİRİLDİ

Öte yandan Diyarbakır’ın Lice ilçesinde İl Jandarma Komutanlığının 19 noktada düzenledi uyuşturucu operasyonunda, 276 kilogram kubar esrar, 4 kilogram toz esrar ve 244 bin 500 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Valilikten yapılan açıklamada, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca bölücü terör örgütünün finans kaynağına bir darbe daha vurdu. Bölücü terör örgütü ile yasadışı uyuşturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasında var olan bağı somut deliller ile ortaya koymak, operasyon bölgesi içerisinde saklanan uyuşturucu maddeleri ve bunları gizleyenleri bularak adalete teslim etmek maksadıyla Lice Abalı Mahallesi kırsalında icrasına başlanılan Eren Huzur İlkbahar-Yaz Şehit Jandarma Uzman Çavuş Özkan Bilgiç-657 operasyonu düzenledi.

Söz konusu operasyonda, 19 ayrı noktada, 276 kilogram kubar esrar, 4 kilogram toz esrar ve 284.500 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşturucu maddeler muhafaza altına alınarak kenevir bitkilerinden 1 kök numune alınmasına müteakip yerinde imha edildiği bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...