Tgrt Haber

Son dakika! CHP başörtüsü teklifini Meclis'e sundu

04 Ekim 2022 16:25 - Güncelleme : 04 Ekim 2022 17:14
Son dakika! CHP başörtüsü teklifini Meclis'e sundu

Son dakika haberi: CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün sosyal medya hesabından paylaştığı video ile duyurduğu 'kıyafetle ilgili kanun teklifi' için bugün TBMM'de resmi adım atıldı. CHP, 3 maddelik kanun teklifini milletvekilleri Engin Özkoç ve Özgür Özel'in imzasıyla Meclis Başkanlığı'na sundu.

Cumhuriyet Halk Partisi, Kemal Kılıçdaroğlu​'nun dün akşam sosyal medya hesabından paylaştığı videoda değindiği 3 maddelik başörtüsü kanun teklifini milletvekilleri Engin Özkoç ve Özgür Özel'in imzasıyla Meclis Başkanlığı'na sundu.

Söz konusu teklif şu 3 maddeden oluşuyor;

  • Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile üst kuruluşlarına bağlı olarak bir mesleği icra eden kadınlar, yürüttükleri mesleğin icrası kapsamında giyilmesi gerekli cübbe, önlük, üniforma vb. dışında kıyafet giymek ya da giymemek gibi temel hak ve özgürlükleri ihlal edecek biçimde herhangi bir zorlamaya tabi tutulamaz.
  • Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.
  • Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer

AK PARTİ'DEN KILIÇDAROĞLU'NA MESAJ

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun 'başörtüsü' ile ilgili hazırladıkları kanun teklifinin Meclis'e sunacaklarını duyurmasının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten CHP liderine bir mesaj gelmişti.

"Hak ve özgürlükler mücadelesinin öncü siyasi hareketi biziz." diyen Çelik, "Çarşamba günü herkesi ekran başına bekliyoruz. Cumhurbaşkanımızın açıklamaları, hak ve özgürlükler mücadelemizin tarihine atılmış çok güçlü bir imza olacaktır. Çarşamba günü Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın yapacağı grup konuşması bu tarihi mücadelenin yeni bir aşaması olacaktır. Hak ve özgürlükler mücadelesinin öncü siyasi hareketi biziz. Mücadele ettik, bedel ödedik, geri adım atmadık" ifadelerini kullanmıştı.

NE OLMUŞTU?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 3 Ekim Pazartesi günü saat 21.00’de sosyal medya hesabından, “Bazı şeyler yürek ister, o yürek benim yol arkadaşlarımda var” notuyla bir video paylaşmıştı. 

Helalleşme çağrısı kapsamında başörtüsü konusunda harekete geçeceklerini duyuran Kılıçdaroğlu, bugün TBMM’de yapacağı grup toplantısının ardından kanun teklifi​ vereceklerini açıklamıştı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...