Tgrt Haber

CHP'li aday adayına 31 yıl 3 aya kadar hapis talebi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
04 Temmuz 2023 10:01 - Güncelleme : 04 Temmuz 2023 10:18
CHP'li aday adayına 31 yıl 3 aya kadar hapis talebi

Dolandırıcılık suçunu işlediği iddia edilen CHP’nin bir dönem Eyüpsultan İlçe Başkan aday adayı Saim Diken için savcılık, 31 yıl 3 aya kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Bundan 3 yıl önce çevresinde bulunan kişilerden işletme vaadiyle para​ aldığı ve bu paranın bir kısım ödemelerini yaptıktan sonra kalan paraları iade etmediği iddia edilen CHP​'nin bir dönem Eyüpsultan İlçe Başkan Aday Adayı Saim Diken'in yargılandığı davada mütaala açıklandı.

'DOLANDIRICILIK KASTIYLA HAREKET ETTİ'

Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, her ne kadar sanık Saim Diken’in müştekilere senet verip karşılığında paraları ödeyeceğini söylemişse de, sanığın başlangıçtan itibaren dolandırıcılık​ kastıyla hareket ettiğini aktardı.

Açıklanan mütalaada, sanığın kendisini banka çalışanı olarak tanıtmadığı, müştekilerin ise sanığın önceden ne iş yaptığını bildiği, sanığın, müştekilerden işletme vaadiyle para aldığı, bir kısım ödeme yaptıktan sonra kalan paralarını iade etmeyerek hileli hareketlerle haksız menfaat temin ettiği kaydedildi.

Açıklanan mütalaada sanık Diken’in zincirleme şekilde ‘dolandırıcılık’ suçundan neticeten 4 yıl 9 aydan 31 yıl 3 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Duruşmada söz alan müşteki Galip Meydanoğlu, önceki beyanlarını tekrarladığını söyleyerek sanığın cezalandırılmasını talep etti.

SAVUNMA İÇİN SÜRE TALEP ETTİ

Sanık Diken’in avukatı ise açıklanan mütalaaya karşı savunma yapabilmek için mahkemeden süre talep etti. Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık avukatına açıklanan mütalaaya karşı savunma hazırlayabilmesi için süre verilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...