Tgrt Haber

Meclis'te 'diktatör' polemiği! CHP'li Özkoç'un 'Saddam' benzetmesine 'Kılıçdaroğlu' göndermesi

15 Aralık 2022 15:06 - Güncelleme : 15 Aralık 2022 15:32

Meclis'teki bütçe görüşmelerinde İmamoğlu hakkındaki karar gündeme gelirken CHP'li Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'diktatör' benzetmesinde bulundu. İfadeleri nedeniyle Özkoç'a tepki gösteren AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, 'Kılıçdaroğlu' örneği ile cevap verdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 2023 yılı için devam eden bütçe görüşmelerinde İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki karar gündeme geldi. Tansiyonun yükseldiği Genel Kurul'daCHP​'li vekiller ile AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç​ arasında 'diktatör' polemiği yaşandı.

Haber7'de yer alan habere göre, AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, kararın talimatla verildiğini savunan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ile Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'a tepki gösterek mahekmenin görevini yaptığını belirtti. Kesin sonuç için İstinafMahkemesi'ni işaret eden Tunç, "Kesinleşmemiş bir karar üzerinden burada değerlendirmelerde bulunarak ve bu karar üzerinden bir mağduriyet çıkarmaya çalışmak doğru değildir" dedi.

'ONLAR NEYSE SİZ DE OSUNUZ'

Tartışmalar sürerken CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı. İmamoğlu'nun kullandığı ifadelerin siyasi yasak kararını gerektirmediğini savunan Özkoç, "Bir kere daha bu mahkemeleri aslında savcıların ve hakimlerin yönetmediği açıkça ortaya çıkmıştır. 21 yıldır iktidardayız diye övünmeyin. Saddam da 30 yıldan beri iktidardaydı. Esad da 20 yıldan beri iktidardaydı. Onlar neyse siz de osunuz" ifadelerini kullandı.

'SİZ KENDİNİZE BAKIN'

Özkoç'un ifadelerine sert tepki gösteren Tunç, 'Saddam' ve 'Esad' benzetmelerine 'Kılıçdaroğlu' göndermesiyle cevap verdi. Özkoç'un hakaret ettiğini belirten AK Partili Tunç, "Cumhurbaşkanımız 20 yıldan bu yana 15 seçimi kazanan, milletin gönlünde taht kuran bir liderdir. Siz kendinize bakın; 20 yıldan bu yana 15 seçim kaybedecek, partinin başında oturacak. O diktatör değil ama milletin oylarıyla her sandıkta açık ara birinci olana 'diktatör' diyeceksiniz. Yazıklar olsun size" diye konuştu.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...