Tgrt Haber

CHP'li vekil o kanlı yerde esnafa sahip çıktı

10 Temmuz 2015 17:41
CHP'li vekil o kanlı yerde esnafa sahip çıktı

Ankara'da tehditle para toplayan otoparkçılar ile esnaf arasında çıkan kavga sonrası CHP'li vekil bugün olay yerine gelerek bilgi aldı.

Rüzgarlı Caddesi'nde protestolar sırasında Sedat Karagöz'ün silahla öldürülmesinin ardından bugün esnaf, arabalarının arkasına ve iş yerlerinin kepenklerine "Başımız sağ olsun, acımız büyük, isyanımızı tüm Türkiye duysun istiyoruz. Rüzgarlı sokak esnafları" yazılı pankartlar ve Türk bayrağı astı.

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz da Rüzgarlı'ya gelerek esnafın kepenk indirdiği sokak ve caddelerde olayın nasıl yaşandığıyla ilgili bilgi aldı. Esnaf da otoparkın yasa dışı yollarla işletildiğini savunarak otopark işletmeciliğinin hukuk çerçevesinde yapılmasını istedi.

Dünkü protestoya da katıldığını ifade eden bir esnaf ilk 15 dakikası ücretsiz olmasına rağmen, otoparkçıların birkaç dakikalık beklemelerden dahi para aldığını savundu. Olayın yaşandığı gün öncesinde de benzer tartışmalar yaşandığını belirten görgü tanığı, "Dünkü protestoyu sakin şekilde yaptık fakat bu otoparkçı silah göstererek bizi tehdit ediyor" dedi. Milletvekili Yılmaz da konuyu gerekirse Meclise taşıyacaklarını söyledi.

Dünkü protestonun ardından bugün hiçbir otoparkçının Rüzgarlı Caddesi'ne gelmemesi dikkat çekti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...