Tgrt Haber

Son dakika! CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal hayatını kaybetti

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber, Ajanslar
11 Şubat 2023 08:19 - Güncelleme : 11 Şubat 2023 13:56

Son dakika haberi: CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin eski genel başkanlarından Deniz Baykal'ın 84 yaşında hayatını kaybettiğini duyurdu. Uzun süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden Baykal'ın Ankara'daki evinde uykudayken hayatını kaybettiği öğrenildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı ve Antalya​ Milletvekili Deniz Baykal​, 84 yaşında hayatını kaybetti. Uzur süredir sağlık sorunlarıyla mücadele ettiği ve geçtiğimiz günlerde gribal enfeksiyon geçirdiği bildirilen Baykal'ın, Ankara'daki evinde uyuduğu sırada hayatını kaybettiği öğrenildi.

VEFATI KILIÇDAROĞLU DUYURDU

Baykal'ın vefat​ haberini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Genel Başkanımız, Türkiye ve Cumhuriyet Halk Partimizin sevdalısı, Antalya milletvekilimiz, kıymetli büyüğümüz Sayın Deniz Baykal’ın vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Bize mücadelelerle dolu bir hayat öyküsünü miras bıraktı. Milletimizin başı sağ olsun."

Son dakika! CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal hayatını kaybetti 

CENAZE TÖRENİ 14 ŞUBAT'TA

Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, babasının cenazesinin 14 Şubat Salı günü Antalya'da aile mezarlığında toprağa verileceğini ifade etti. Taziyeleri Ankara'daki evlerinde öğleden sonra kabul edeceklerini ifade eden Aslı Baykal, "Hepimizin başı sağ olsun" dedi.

ERDOĞAN BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Deniz Baykal'ın vefatı dolayısıyla Baykal ailesini arayarak, başsağlığı diledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk siyasetinin değerli isimlerinden CHP Eski Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal’a Allah’tan rahmet niyaz ediyor ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" dedi.

SİYASİLERDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

CHP eski genel başkanlarından Deniz Baykal'ın vefatının ardından siyasilerden başsağlığı mesajı geldi. Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Türk siyasetinin emektar isimlerinden, tecrübeli siyasetçi ve devlet adamı, Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal’a Allah’tan rahmet, yakınlarına, tüm sevenlerine ve CHP camiasına başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Son dakika! CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal hayatını kaybetti
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da "CHP eski Genel Başkanı, eski Dışişleri Bakanlarımızdan, değerli hemşehrimiz, Antalya milletvekilimiz Sayın Deniz Baykal’a Allahtan rahmet diliyorum. Ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum" mesajını paylaştı.
 
Son dakika! CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal hayatını kaybetti

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, "Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı #DenizBaykal’a Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum" paylaşımıyla başsağlığı diledi.
 
Son dakika! CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal hayatını kaybetti
 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu: Cumhuriyet Halk Partisi Eski Genel Başkanımız Deniz Baykal’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm CHP ailemize başsağlığı diliyorum.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş: Antalya milletvekili ve önceki dönem genel başkanlarımızdan Deniz Baykal’a Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve partimize başsağlığı diliyorum.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce: Öğrencilerimin önünde kara tahtada tebeşir kullanan beni, milletimizin önüne çıkaran, siyaset yapmamı sağlayan değerli büyüğüm, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a Allah'tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendiğim partimizin önceki dönem Genel Başkanlarından Antalya Milletvekilimiz Deniz Baykal’a Allah’tan rahmet, ailesine, partimize başsağlığı diliyorum.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı, Antalya Milletvekili sayın Deniz Baykal’ın vefatını üzüntüyle öğrendik. Allah rahmet eylesin. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop: Siyasi tarihimizin önemli isimleri arasında yer alan, Antalya Milletvekili ve Cumhuriyet Halk Partisi Eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın vefatını üzüntü ile öğrendim. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve CHP camiasına başsağlığı dilerim.

DENİZ BAYKAL KİMDİR?

20 Temmuz 1938 doğumlu Deniz Baykal, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 4. genel başkanıdır. Baykal, 1995–1996 yılları arasında başbakan yardımcılığı görevini yürüttü ve kısa aralıklar dışında 1992-2010 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanlığını yürüttü.

Baykal, ilk defa 1973 yılında Türkiye genel seçimleri'nde meclise girerek  37. Türkiye Hükûmeti'nde Maliye Bakanı ve Bülent Ecevit'in kuruduğu 42. Türkiye Hükûmeti'nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak yer almıştır. 12 Eylül Döneminde kısa süre gözetim altında tutuldu.

Son dakika! CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal hayatını kaybetti

Cumhuriyet Halk Partisi kapatılınca 1987 yılında Sosyaldemokrat Halkçı Parti'den (SHP) milletvekili olarak seçildi ve genel sekreterlik görevinde bulundu. Deniz Baykal, 1992 yılında tekrar kurulan CHP'nin Genel Başkanı seçilmiştir.

Baykal, 2002–2010 yılları arasında Ana Muhalefet Partisi lideri olmuştur. 2015 yılında ise Deniz Baykal, meclisin en yaşlı üyesi sıfatıyla Türkiye genel seçimlerinden sonra bir süre Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanı olarak görev yapmıştır.

Son dakika! CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal hayatını kaybetti

Deniz Baykal, 1963 yılında Olcay Baykal evlendi ve bu evlilikten  2 çocuk sahibi oldu. 3 torunu vardır.

Son dakika haberi...
Kaynak: TGRT Haber, Ajanslar

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Harun Sarı 11 Şubat 2023 08:22

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Çok beğendiğim bir siyasi liderdi, yakınlarına Allah sabır versin

Sonraki Haber Yükleniyor...