Tgrt Haber

RTÜK, Çiğdem Toker ve 6 kanalın seçim programları için harekete geçti!

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
30 May 2023 12:42 - Güncelleme : 30 May 2023 13:27
RTÜK, Çiğdem Toker ve 6 kanalın seçim programları için harekete geçti!

RTÜK, seçim gecesi yayın ilkeleri ve YSK yayın yasaklarına uymayan 6 kanal için harekete geçti. Gazeteci Çiğdem Toker'in FOX TV canlı yayınında, "Demokrasi sandıktan ibaret değildir" sözlerini sarfettiği program da raporlanıyor.

Türkiye​, 28 Mayıs'ta sandığa giderek 5 yıl görevde olacak cumhurbaşkanını seçti. Sandıklardan yüzde 52.16 oy oranı ile Erdoğan​'ın çıkmasıyla bazı kanallarda yapılan yorumlar büyük tepki çekti. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) izleyicilerden gelen şikayetler üzerine harekete geçti.

TOKER'İN O SÖZLERİ RAPORLAŞTIRILMAYA BAŞLANDI

RTÜK​'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Milli İradenin tecelli ettiği seçim günü akşamı FOX TV’de programcılardan Çiğdem Toker’in “Demokrasi sandıktan ibaret değildir” şeklindeki açıklamaları ve yayının tamamı uzmanlarımız tarafından raporlaştırılmaya başlanmıştır. Raporun tekemmül etmesine müteakip ilk Üst Kurul toplantısında dosya karara bağlanmak üzere gündeme alınacaktır."

BİRÇOK KANALLA İLGİLİ İNCELEMELER YAPILIYOR

Yine izleyicilerden gelen yoğun şikayetler üzerine sandıkların açılması ve sonuçların belli olmasıyla birlikte halkı aşağılayan, hakaret ve saldırılarla necip milletimizi küçük düşürmeye çalışan konuşmalara yer verilen HALK TV, TELE 1, KRT, TV 5, FLASH HABER ve SZC TV ile ilgili de incelemeler yapılmaktadır."

https://twitter.com/rtukkurumsal/status/1663461832281976832

ÇİĞDEM TOKER NE DEMİŞTİ?

FOX TV'de seçim sonuçları yorumlanırken darbe iması yapan Gazeteci Çiğdem Toker şu ifadeleri kullandı: 

"Bir demokrasiden bahsediyoruz ama biz aslında olması gerektiğini düşündüğümüz bir demokrasi​ üzerinden bir ön kabul yaparak demokrasiden bahsediyoruz. Hukuk devletini de biz öyle kodluyoruz. Aslında şuan hukuk devleti standartlarını taşımıyor bu ülke ve yönetim. Aslında şunu demek istiyorum; Demokrasi sadece sandıktan ibaret değildir."

RTÜK, Çiğdem Toker ve 6 kanalın seçim programları için harekete geçti!

Toker'in sözlerinin ardından Fox TV sunucusu İlker Karagöz 'sus' işareti yaparak Toker'e uyarıda bulundu.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...