Tgrt Haber

Cinnet getiren asker olaydan önce terk edilmiş

10 Aralık 2014 09:21
Cinnet getiren asker olaydan önce terk edilmiş

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 3 askerin hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı'ndan kendisine iletilen açıklamayı okudu.

Yılmaz'ın, okuduğu açıklama şöyle:   "Olayla ilgili olarak alınan ilk bilgilerde vücudunda mermi izi  bulunmadığı belirtilen Piyade Çavuş Ramazan Yel'in ölüm muayenesinde sol omuzunda  bir mermi giriş deliği bulunduğu ancak mermi çıkış deliğinin bulunmadığı, piyade  tüfeğinin emniyette ve boş şarjörün tüfeğe takılı vaziyette olduğu, olayın faili  ve canına kıyan Piyade Onbaşı Umut Aslan'ın 7 adım doğusunda ve nöbet kulübesinin  merdivenin altında olduğu, göğsünden vurulduğu belirtilen Piyade Onbaşı Kadir  Yıldız'ın sağ tarafından tek mermiyle vurulduğu ve o şekilde bulunduğu, Aslan'ın  ölüm şeklinin de sol çene altında mermi giriş deliği, sol baş kısmında mermi  çıkış deliği olduğu, yüzükoyun yatar vaziyette G-3 piyade tüfeği emniyeti açık  olarak vücudunda sağ baş parmak tetikte olacak şekilde bulunmuştur. Erin  rehberlik danışma merkezi kayıtlarının bizzat bölgeye giden 7. Kolordu  Komutanlığı askeri savcılığınca incelendiği, herhangi olumsuz tespitin  bulunmadığı, arkadaşları ve komutanları tarafından bilinen bir sorunu olmadığı,  nöbet mahallinde cep telefonunda olaydan önce kız arkadaşı tarafından terk  edildiğine dair mesaj bulunduğu bilgisi alınmıştır. İleride savcılık soruşturması  tamamlandığında kamuoyu ve sizlere iletilir."  Bazı milletvekillerinin "profesyonel ordu" ile ilgili sorularına  karşılık Yılmaz, konunun "profesyonel askerlik" olarak anlaşılmasının daha doğru  olacağını kaydetti. TSK'nın  profesyonel personelinin jandarma ve sahil güvenlik  de dahil olmak üzere 223 bin 812,  ayrıca 4 bin 806 yükümlü ile toplam asker  personelinin 624 bin 618 olduğunu kaydetti.
 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...