Tgrt Haber

Çivi çakılamaz denilen Boğaz'a kaçak villa skandalı! Bakanlık İBB için harekete geçti

Editör: Merve Yaz / Kaynak: Anadolu Ajansı
22 Ağustos 2024 09:47 - Güncelleme : 22 Ağustos 2024 17:02

İBB, bir skandala imza atarak, İstanbul'un incisi Üsküdar Vaniköy sırtlarında kaçak villa inşaatına göz yumdu. Çivi çakılamaz denilen bölgedeki inşaat görüntüleri üzerine bakanlık harekete geçti. İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Maliki Ejder Batur, Vaniköy'de Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'ndeki izinsiz inşai faaliyetlere ilişkin gerekli cezai işlemlerin yapılması konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Boğaziçi İmar Müdürlüğüne uyarı yazısı iletildiğini bildirdi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise skandalla ilgili resen soruşturma başlatıldığını duyurdu. Bakanlık ise inşaatın durdurulduğunu duyurdu.

İstanbul​ Büyükşehir Belediyesi, İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetki alanında bulunan Üsküdar​ Vaniköy sırtlarındaki kaçak villa inşaatına göz yumdu.

Üsküdar Vaniköy sırtlarında orman içine yapılan kaçak villa inşaatına göz yuman İBB'ye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü "dur" dedi.

Çivi çakılamaz denilen Boğaz'a kaçak villa skandalı! Bakanlıktan İBB'ye uyarı yazısı - 1. Resim

İBB'YE YAZI GÖNDERİLDİ

Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürlüğü, İBB’nin sorumluluk alanında bulunan Üsküdar Vaniköy’deki kaçak villa inşaatının durdurulması için İBB’yi uyardı.

İl Müdürü Malik Ejder Batur, İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetki alanında gerçekleşen inşaat için uyarı yazısının kuruma iletildiğini bildirdi.

Çivi çakılamaz denilen Boğaz'a kaçak villa skandalı! Bakanlıktan İBB'ye uyarı yazısı - 2. Resim


SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü Üsküdar Vaniköy’de Boğaziçi Öngörünüm bölgesinde inşai faaliyetlere ilişkin inceleme başlatıldığını duyurdu. İl Müdürü Maliki Ejder Batur sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Üsküdar Vaniköy’de Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde bir takım izinsiz inşai faaliyetlerin gerçekleştiği tespiti üzerine İl Müdürlüğü’müzce inceleme başlatılmış olup, mezkur bölgenin İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetki sahası içerisinde olması nedeniyle gerekli cezai işlemlerin ivedilikle yapılması gerektiği konusunda uyarı yazısı ilgili kuruma iletilmiştir."

Çivi çakılamaz denilen Boğaz'a kaçak villa skandalı! Bakanlık İBB için harekete geçti - 3. Resim


RESEN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada resen soruşturma başlatıldığı şu sözlerle duyurdu: "

İstanbul’un Üsküdar ilçesi Vaniköy semtinde bulunan ve Boğaziçi Öngörünüm Bölgesinde yer alan yapıyla ilgili olarak Türk Ceza Kanununun 184. Maddesi uyarınca “İmar Kirliliğine Neden Olma” suçundan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatılmıştır. 

Dünyanın göz bebeği İstanbul’umuzun doğasını bozacak hiçbir olumsuzluğa asla müsaade edilmeyecektir. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir."

İNŞAAT DURDURULDU

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Vaniköy'deki kaçak inşaatın durdurulduğunu sosyal medyadan şöyle duyurdu: "İstanbul Üsküdar Vaniköy Boğaziçi Öngörünüm bölgesindeki bir alanda, yasal düzenlemelere aykırı inşaat faaliyeti gerçekleştiği İl Müdürlüğümüzce tespit edilmiştir.

İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetki sahası içerisinde bulunan alanda yapılan incelemede, meskenle ilgili kişiler tarafından herhangi bir yapı inşaat izin belgesinin Bakanlığımıza ibraz edilmediği ve ruhsatsız inşa faaliyetinin devam ettiği anlaşılmıştır. İnşaat, Bakanlığımız tarafından durdurulmuştur.Kamuoyuna saygıyla duyurulur."


BAKAN KURUM'DAN DA TEPKİ GELDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Vaniköy'de yapılan kaçak villa inşaatına tepki gösterdi. Kaçak yapının yıkılmasıyla ilgili İBB'nin uyarıldığını hatırlatan Bakan Kurum, olayın anlık olarak kontrol edildiğini söyledi. 

Bakan Kurum açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul Boğazı sadece orada yaşayanların değil, hepimizin ortak meselesi. Boğazımızın güzelliğinin korunması adına, oradaki tarihi yapıların korunması adına biz de gözümüz gibi bakıyoruz. Üsküdar'da Vaniköy'de öngörünüm bölgesine maalesef, buradaki imara uygun olmayan bir kaçak yapılaşmayla karşı karşıya kaldık. Buna ilişkin İBB sorumluluğuna ait bölgede ekiplerimiz hem İBB'yi yazılı sözlü uyardı hem de inşaatı devam eden yeri durdurarak müdahale etti. Buradaki kaçak yapı inşaatı durdurulmuştur. Gerekli hukuki süreç, savcılığımıza suç duyurusu işlemleri yürütülmektedir. İBB'ye de gerekli uyarı yapılmıştır. Biz de bakanlık olarak süreci anbean takip edeceğiz. Boğazı gözümüz gibi koruyacağız. Burada herhangi bir kaçak yapı yapılmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu emanete sahip çıkarak gelecek nesillere de en güzel haliyle aktarmış olacağız. Ekiplerimiz süreci takip etmektedir"

Çivi çakılamaz denilen Boğaz'a kaçak villa skandalı! Bakanlık İBB için harekete geçti - 4. Resim


'ORMAN KESİP VİLLA YAPIYORLAR'

Eski Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de görev yaptığı süre içinde bakanın eşinin tadilat yaptırırken kat atıldığını fark ederek yapıyı yıktıklarını, İBB'nin tam tersini yaptığını söyledi. 

Sosyal medyadan isyan eden Türkmen, "Vaktiyle merhum bir Bakanımızın eşi tadilat yapacağım diye bizden izin istemişti, kat atıldığını fark edip durdurmuş, yıkmıştık yapıyı.

Bizim zamanımızda tek çivi çakılmasına izin vermedik boğaz ön görünüme. Şimdi orman kesip villa yapıyorlar! Bu zirvedir, daha üstü yoktur, genel durumun vehametini siz düşünün. 

Çivi çakılamaz denilen Boğaz'a kaçak villa skandalı! Bakanlık İBB için harekete geçti - 5. Resim

Tüm kamuoyuna sesleniyorum; kaçak yapıları yıkıyoruz diyerek ters algı yaparken, aslında korkunç bir talana imza atılıyor İstanbul’da. En büyük örneği işte budur. 

Vaniköy’de, dünyanın en değerli emlak bölgelerinden birinde bu kadar cüretkar biçimde buna göz yumanlar, gözden biraz uzak yerlerde neler yapıyor, orasını da siz düşünün. Trol şebekelerinin, fondaş medyanın yalanlarına, sizi kandırmasına izin vermeyin."

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...