Tgrt Haber

Cizre ve Sur'da 6 terörist etkisiz hale getirildi

18 Şubat 2016 14:27
Cizre ve Sur'da 6 terörist etkisiz hale getirildi

Şırnak'ın Cizre ve Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlarda, 6 bölücü terör örgütü mensubunun daha etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde dünkü önemli yurt içi  olaylara ilişkin bilgi verildi.
 Buna göre Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda 2 bölücü terörist  etkisiz hale getirildi. Buradaki operasyonda, etkisiz hale getirilen terörist  sayısı 207'ye çıktı.
 Operasyonda 2 kaleşnikof piyade tüfeği, 6 kaleşnikof şarjörü ve 30  kaleşnikof fişeği ile birer tabanca, tabanca şarjörü ve telsiz ele geçirildi, 6  el yapımı patlayıcı da imha edildi. Operasyonda, imha edilen el yapımı patlayıcı  sayısı 199 oldu.
 Cizre'de icra edilen ayrıntılı arama faaliyetlerinde ise dört terörist  yakalandı. Yapılan aramalarda daha önce etkisiz hale getirilen 13 terörist cesedi  bulundu. Buradaki operasyonda, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 663'e  ulaştı. 3 bin 900 kilogram amonyum nitrat, 123 kaleşnikof piyade tüfeği fişeği,  beş kaleşnikof şarjörü, bir el bombası, üç telsiz ve sekiz cep telefonu ele  geçirildi.
 Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan yedi terörist de  güvenlik güçlerine teslim oldu. Van'ın Erciş ilçesinde "bölücü terör örgütüne  yardım ve yatakçılık suçundan" bir kişi yakalanarak gözaltına alındı.
 Muş'un Bulanık ilçesinde yapılan aramada, bir av tüfeği, iki  bilgisayar, muhtelif dijital materyal ve bol miktarda örgütsel doküman ele  geçirildi. Bölücü terör örgütüne yardım ve yatakçılık yaptığı iddiasıyla beş kişi  yakalandı.
 Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde Türkiye’den Suriye'ye yasa dışı  yollardan geçmeye çalışan ve terör örgütü DAEŞ   üyesi olduğu değerlendirilen  yabancı uyruklu sekiz kişi, Kilis'in Elbeyli ilçesindeki yol emniyet ve kontrol  aramasında ise yine aynı terör örgütüne üye olduğu değerlendirilen üç kişi  yakalanarak gözaltına alındı.
 Mağaralarda yaşam malzemeleri ele geçirildi
 Tunceli'nin Ovacık ilçesindeki operasyonda bir mağarada varil  içerisinde 8 kaleşnikof piyade tüfeği, 2 RPG-7 roketatar, 2 roketatar mühimmatı,  2 el bombası, 500 gram C3 patlayıcı, bir video kamera, 2 bidon içerisinde biksi  makineli tüfeği fişeği, telsiz malzemesi, 2 dürbün ve muhtelif yaşam malzemesi  ele geçirildi.Batman'ın Sason ilçesindeki operasyonda da mağarada, 25  kilogram amonyum nitrat, bir el yapımı patlayıcı düzeneği, 100 metre kablo, 20  büyük pil, bir uyku tulumu ve muhtelif yaşam malzemesi bulundu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...