Tgrt Haber

Cizre'de 42 terörist öldürüldü

18 Eylül 2015 06:35
Cizre'de 42 terörist öldürüldü

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Sami Özturan ile birlikte Cizre bilançosunu açıkladı.

Su, Cizre ilçesinde 4 Eylül'de başlayan ve 8 gün süren sokağa çıkma yasağı sırasında 7'si ölü ele geçirilmek üzere 42 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Su, "İlgili birimlerimizin yaptığı analizler çerçevesinde terör örgütü kaybının bu süre zarfında 40- 42 civarında olduğu değerlendirilmektedir" diye konuştu. Buna göre 8 günlük operasyonlarda 42 terörist öldürüldü, 17'si gözaltına alındı. 45 hendek ve barikat bertaraf edildi. Çok sayıda silah, patlayıcı madde ele geçirildi. Operasyonlarda, bin 150 kilogram patlayıcı ve 39 bomba düzeneği imha edildi.

BELEDİYE ÇALIŞMIYOR

Operasyonlar sonrası Cizre belediyesinin moloz ve yığınları ortadan kaldırmadığını söyleyen Su, bu nedenle, "Yarın Allah korusun terör örgütü mensupları tekrar buralara birtakım şeyler yerleştirebilir" uyarısında bulundu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...