Tgrt Haber

Cizrelilerden teröre isyan

15 Eylül 2015 07:32
Cizrelilerden teröre isyan

Cizre halkı, ilçeyi yaşanmaz hale getiren PKK’ya tepkili ancak bu tepkisini dile getirmeye korkuyor.

Yaklaşık 3 aydır ilçe merkezinde gerçekleştirdikleri saldırılarla güvenlik güçlerinin yanı sıra vatandaşları da hedef alan terör örgütü PKK, halkı tedirgin etmeye devam ediyor. Nur, Cudi ve Yafes mahallelerinde yuvalanan teröristler açtıkları hendekler ve oluşturdukları barikatlarla ilçeyi yaşanmaz hale getirdi.

CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK

Teröristlerin operasyonlar sırasında gerçekleştirdikleri roketatarlı saldırılar birçok vatandaşın ölümüne ve yaralanmasına da yol açtı. Su ihtiyacını karşılamak için camiye giderken teröristlerin hedefi olan Mahmut Akçakaya bacağından yaralandı. Akçakaya, vurulma anını gözyaşları içinde anlattı: "Bölgede can ve mal güvenliği olmadığı gibi inanç güvenliği de yok. İnsanları ibadetlerini yapamayacak duruma getirdiler.  PKK zorbalıklarına karşı çıkanlar tehdit ediliyor."

MAYIN YERLEŞTİRDİLER

PKK yüzünden hastaneye gidemediklerini belirten Akçakaya, şunları anlattı: “Hendekler kazılmış, içinde mayınlar olduğunu herkes biliyordu. Sokağa çıkma yasağı olmasa bile millet dışarı çıkmaya korkuyordu. Bunları söylerken duygulanıyorum. Yaramız çok ağır değildi, eğer öyle olsaydı kan kaybından ölürdüm."

İlçede yoksullar kaldı

Muhammed Karaalp şunları söyledi: "Patlayıcı bulunan hendeklerden dolayı 6 aydır çarşıya gidemedim. Ekonomik durumu iyi olanlar ilçeyi terk etti. Ancak yoksul insanlar kaldı. Bizim terk edecek gücümüz yok."

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...