Tgrt Haber

Çözüm süreciyle ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor

07 Ağustos 2015 20:17
Çözüm süreciyle ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor

Şehit haberleri ve PKK operasyonlarının ardından askıya alınan çözüm sürecinde önemli gelişmeler yaşanıyor.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'la görüşen KCK yetkilileri, 'Dolmabahçe Mutabakatı'na bağlı olduklarını bildirdi. Hükümet ise sürecin devam etmesi için, PKK'nın silah bırakarak, sınırdışına çekilmesini istiyor.HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, "Dolmabançe mutabakatının arkasında olan anlaşmalardan birisi de Öcalan'ın şartlarının düzeltilmesiydi. Yeniden Öcalan'la görüşmeler başlamalı" dedi.

HDP'li Mithat Sancar'ın altını çizdiği bu iki konu, Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ın KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar ve Kongra-Gel Eş Başkanı Remzi Kartal ile yaptığı görüşmelerin temel mesajıydı. Görüşmelerde Dolmabahçe mutabakına bağlı olunduğu vurgulandı, Abdullah Öcalan'ın cezaevi şartlarının iyileştirilmesi, gözlemci heyetin oluşturulması ve İmralı'da müzakerelere başlanması talepleri dile getirildi.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Avrupa Birliği'nin ateşkes ve müzakerelerin yeniden başlaması için devreye girmesi gerektiğini söyledi.Demirtaş, NATO'yu da Kuzey Irak'taki PKK hedeflerine düzenlenen operasyonlara karşı belirgin bir konum almaya çağırdı.Hükümet ise sürecin devam etmesi için, PKK'nın silah bırakarak, sınırdışına çekilmesini istiyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Yasin Aktay, "Eğer çözüm sürecinin devam etmesi isteniyorsa, örgütün silahları susturması değil. Örgüt silahları terkedip çekip gidecek. Başka türlü bu iş olmaz" dedi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...