Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı tanık sıfatıyla dinlendi

04 Şubat 2015 14:38
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı tanık sıfatıyla dinlendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ofisine ‘böcek' olarak nitelendirilen dinleme cihazı konulması ile ilgili Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank tanık olarak dinlendi.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen bugünkü duruşmada, dönemin Başbakanlık Müşaviri Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Varank tanık olarak dinlenildi. Varank, o dönemdeki Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'nın arama tarama faaliyetlerinin verimli olup olmadığının kontrol amaçlı MİT Müsteşarı ile görüşerek ‘Sizin elemanlarla da bu işi yapalım' dediğini belirtti. Varank, "Bunu Cumhurbaşkanımıza arz etmişler, Cumhurbaşkanımız bana MİT ekibinin başında bulunmam için talimat verdi. Daha önce korumaların yaptığı faaliyetlerde de başlarında durmuştum. Cumhurbaşkanlığı konutuna gidecekleri zaman başlarında dururdum. Cumhurbaşkanımızın o dönemde ameliyatı vardı, fırsatı olduğu vakit MİT'e bu işin yapılabileceğini söyledim" dedi.

3 kişilik MİT ekibinin Keçiören'deki ofislerden başladığını kaydeden Varank, "Orada Cumhurbaşkanımızın iki tane ofisi var. Arama taramaya 1 nolu daireden başladık. Bir süre sonra elinde anten şeklinde alet olan arkadaş sinyal tespit ettiğini söyledi" diye konuştu.

Varank, sinyalin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kütüphanesinin bulunduğu kısımda telefonların bulunduğu konsolun olduğu yerden geldiğinin tespit edildiğini ifade ederek, çoklu priz kapatıldığında sinyalin kesilmediğini, fişten çekildiğinde kesildiğinin anlaşıldığını söyledi. Bir aletle prizin röntgeninin çekildiğini kaydeden Varank, içinden kabloları olan düzeneğin çıktığını kaydetti. Varank, AK Parti Genel Merkezi, Başbakanlık resmi konutlarında ve Başbakanlık Merkez Binası'nda da arama yapıldığını belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evinin altındaki kütüphanesini çok sık kullandığı bir yer olmadığını ifade etti. Varank, "Ama devletin güvenliği açısından çok mahrem görüşmelerin olduğu bir yer olduğunu söyleyebilirim. Bu görüşmelerin içeriğini ve katılımcılarını ancak üç-dört kişi bilebilir" dedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...